2. İddianameden... Bilgi sızdıran müfettiş için yardım talebi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2009 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Neriman Aydın kendilerine bilgi sızdıran müfettiş için Eruygur'dan mahkemeye baskı yapmasını istemiş

Ergenekon sanığı Neriman Aydın, çalıştığı kurumla ilgili kendisine bilgi aktaran İçişleri Bakanlığı'nda Mülkiye Başmüfettişi olan Candan E. isimli şahsın disiplin cezasının iptali ve Ankara'daki görevinde kalabilmesi için Şener Eruygur'dan mahkemeye baskı yapmasını istemiş.

Sanık Neriman Aydın kendileriyle birlikte hareket ettiği ve kendilerine çalıştığı kurumla ilgili çok önemli bilgiler aktardığını söylediği İçişleri Bakanlığında Mülkiye Başmüfettişi olan Candan E.'nin görevinde kalması için Eruygur'a mektup yazmış. Aydın, Candan E.'nin Zonguldak Vali Yardımcılığı'na yapılan tayininin durdurulması için Ankara 10. ve 11. İdare Mahkemeleri'nde açılan davaların lehlerine sonuçlanması amacıyla Eruygur'dan baskı yapmasını istemiş. Aydın, dönemin Jandarma Genel Komutanı olan Eruygur'a 17 Ağustos 2004 tarihinde yazdığı mektupta, "Paşam, emirleriniz üzerine komutanlığınız yetkililerinden Albay Cengiz Y. sayın Candan E. ile irtibata geçmişlerdir. Söz konusu mahkemelerin davaları bir an önce sonlandırmalarında komutanlığınız adli müşavirlerinin mahkeme başkanları ile 'Sayın Candan E.'in Bakanlıktaki görevine devamının sağlanması' şeklinde yapacakları görüşmelerin zaten haklı olduğu dava kararlarının hızlandırılması bakımından olumlu sonuç alınmasında etkili olacağını düşünmektedirler. Sayın Candan E.'in komutanlık yetkililerinizin de dinledikleri üzere inanılmaz ölçüde bilgilere sahip olduğu düşünülürse, Bakanlıkta kalmasının sağlanmasının asıl devletimiz (TSK) açısından fayda temin edeceğini ifade etmişlerdir. Konuyu yüksek makamlarınıza iletmenin gereğine inanmaktayım Paşam. Sayın Candan E.'in Ankara'da bulunması asıl devletimizin menfaatleri için önemlidir, vazgeçilmezdir" diyor.

Neriman Aydın daha sonra davanın Candan E. lehine sonuçlanması üzerine konuyla ilgilenen Jandarma Albay C.Y. ile Şener Eruygur'a teşekkür mektubu da göndermiş. Aydın Eruygur'a yazdığı teşekkür mektubunda, "Sayın Mülkiye Başmüfettişi Candan E. beyin Ankara İdare Mahkemesi'ndeki iki davasının da siz değerli ve duyarlı Türk komutanının katkıları sayesinde lehine sonuçlandığını ve İçişleri Bakanlığı'ndaki Başmüfettişlik görevine başladığını yüksek makamlarınıza iletmekten sevinç duymaktayız. Sayın Candan E.'in yüksek makamlarınıza iletilmek üzere şahsıma ilettiği belgeler mektubum ekindedir" diyor.

Aydın, bir başka mektubunda Eruygur'a not olarak şu soruyu soruyor: "Paşam, bundan sonra elime ulaşacak bilgi ve belgeleri yine size mi yoksa Org. sayın F. T. paşamıza mı iletmeliyim, bunu izninizle öğrenmek istiyorum"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber