Nüfus müdürlükleri seçim günü de çalışıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2009 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel seçimlerin yapıldığı gün de Nüfus müdürlükleri boş kalmadı. Henüz kimlik numaralı nüfus cüzdanı alamayan vatandaşlar, son fırsatı değerlendirdi. Son bir iki haftada günlük işlem sayısı ortalama altı kat artan müdürlükler, bugün de mesai yaptı. İzmir'de Konak İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde. öğle saatlerine kadar 220'yi aşkın işlem yapıldı. Bunlardan yaklaşık 190'ı kimlik numaraları vukuatlı aile nüfus kayıt örneği olurken 30'u aşkını ise kaybolan nüfus cüzdanı yenilemeydi.

Her Nüfus müdürlüğünden, şahsen başvurulması halinde kimlik numaralı nüfus cüzdanı verildiğini vurgulayan yetkililer, nüfus kayıt örneği içinse aileden bir kişinin kimliğiyle müracaatın yeterli olduğunu hatırlattı.

Seçmen listelerini kontrol etmeyip sonradan ismi olmadığını öğrenenler için yapılacak bir şey olmadığının altını çizen İzmir İl Nüfus Müdürü Adnan Setkaya. "Bu değişiklik kamuoyunda yeterince bilinmiyordu. Nüfus cüzdanında fotoğraf ve kimlik numarası eksik olduğu halde bazı vatandaşlar yeniletmiyor." dedi.

Seçim Kanunu'nun ilgili maddeleri:

Madde 87- Sandık seçmen listesinde yazılı seçmenin kimliği, nüfus hüviyet cüzdanı veya kimlik tespiti amacıyla düzenlenmiş ve TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK NUMARASI TAŞIYAN (Bu ifade 13 Mart 2008'de eklendi) resmî belgelerle belirlenir. Hangi resmî belgelerin kimlik belirlenmesinde kabul edileceği, Yüksek Seçim Kurulu'nca seçimlerin başlangıcında tespit ve ilan edilir. Şu kadar ki belediyelerle köy ve mahalle muhtarlıklarınca tanzim ve tasdik edilen kimlik belgeleri, bu maddenin uygulanmasında geçerli değildir.

Madde 91- Sandık kurulu önüne alınan kimse, kimlik belgesini başkana verir ve kimliğini ispat eder.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber