Cerrah: Türk polisi, dünyanın en güçlü teşkilatlarından biri

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis teşkilatının kuruluşunun 164. yılı kutlamaları çerçevesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde kabul töreni düzenlendi. İstanbul'daki ilçe emniyet müdürleri, şube, trafik ve diğer polis müdürlüklerinden gelen meslektaşlarının kutlamalarını Celalettin Cerrah kabul etti.

1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı'nın 164. yılı kutlamaları 3-10 nisan 2009 tarihleri arasında Polis Haftası olarak kutlanıyor.Etkinlikler çerçevesinde sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenirken hafta kapsamında İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, makamında meslektaşlarının kutlamalarını kabul etti. İstanbul'daki ilçe emniyet müdürleri ile şube, trafik ve diğer polis birimlerinin yetkililerini kabul eden Cerrah, tebrikleri kabul etti. Tören kapsamında bazı vatandaşlar da emniyet müdürlüğüne gelerek Cerrah'ı tebrik etti. Törenin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Cerrah, bir süre sohbet etti.

Polis Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan Cerrah, emniyet teşkilatının sürekli kendisini yenileyen yapısıyla operasyon gücü ve teknik imkanlarıyla dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline geldiğini belirtti. 1845 yılından bu yana görevini fedakarlık ve azimle yerine getiren polisin uluslararası camianın da gıptayla baktığı bir birim haline geldiğini dile getiren Cerrah, polis teşkilatının adını tarihe altın harflerle yazmaya devam edeceklerini belirtti. Mesajında meslektaşlarına seslenen Cerrah, "Ülkemizin ve İlimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında, üzerinize düşen tüm sorumluluklarınızı güler yüzlü, objektif, yardımsever, dürüst ve özverili görev anlayışıyla yerine getirmektesiniz. Bugüne kadar birlikte yaptığımız çalışmalarla halkımızın sevgi, güven ve desteğini aldık. Bundan sonra da yapacağımız hizmetlerde, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan, Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı, demokratik, laik cumhuriyetimizin bir kurumu olarak aynı inanç ve özveriyle görevlerimizi sürdüreceğiz.Bu vesileyle teşkilatımızın 164. yılında Kahraman Şehitlerimizi rahmetle, gazileri, malulleri ve emeklilerimizi minnetle anarken, tüm meslektaşlarımın, eş ve çocuklarının kuruluş yıl dönümünü kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber