Aday olmadan muhtarlığa seçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın İnegöl ilçesi İsaören köyünde aday olmayan muhtar İsmail Çubukçu, kendisinden habersiz yeniden muhtar seçildi.

2004 yerel seçimlerinde seçilerek görevini bu güne kadar sürdüren İsmail Çubukçu, köylülerin tüm ısrarlarına rağmen aday olmayarak, seçimi beklemeden İstanbul'a gitti.

İsaören köyü muhtarlığı için Hüseyin Kutlu, Fikri Türk, Ali Aydın ve Abdullah Dündar aday oldu. 29 Mart Pazar günü yapılan seçim sonucunda, köydeki iki sandık sayılmaya başlayınca ilginç olay ortaya çıktı.

Aday olmadığı halde İsmail Çubukçu'ya toplam 297 oy çıkarken, adaylıklarını günler öncesinden açıklayan ve propaganda çalışmaları yapan Hüseyin Kutlu'ya 187, Fikri Türk'e 49, Ali Aydın 37 ve Abdullah Dündar'a 15 oy çıktı.

Sürpriz çalışmayı köyün ileri gelenlerinden Lütfü Türk'ün (70) yaptığı ortaya çıktı.

Seçimlerden yaklaşık bir ay önce, köyün büyüklerini de yanına alan Lütfü Türk, İsmail Çubukçu'yu yeniden aday olması için ikna etmeye çalıştı. Ancak İsmail Çubukçu, bu teklifi kabul etmedi. Bunun üzerine İsmail Çubukçu'dan habersiz olarak seçim pusulası bastıran Lütfü Türk, seçim sabahı pusulaları hem oy kullanılan mekanlara koydu, hem de köy halkına dağıttı.

İsmail Çubukçu'nun muhtarlığı devam ettirmesini isteyen köy sakinleri 297 oy vererek yeniden seçilmesini sağladı.

Seçim sonucunu İstanbul'da öğrenen İsmail Çubukçu, şaşırdığını belirterek, köylülerin isteği doğrultusunda hareket edeceğini, onları kırmayıp muhtarlığa devam edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber