Genelkurmay: Bölücü terör örgütünde korku hakim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, teslim olan bölücü terör örgütü mensupları ile yapılan görüşmelerde, bölücü terör örgütünde korku, panik ve endişenin hakim olduğunun öğrenildiğini söyledi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında terörle mücadele faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için bölücü terör örgütü ile mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini belirten Tuğgeneral Gürak, icra edilen faaliyetler kapsamında, 27 Mart 2009 tarihinden bugüne kadar toplam 14 iç güvenlik olayı meydana geldiğini bildirdi

Bu olaylarda, ikisi 5'er kilogramlık olmak üzere 10 adet el yapımı patlayıcı düzeneğinin, güvenlik kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirilerek olası zayiatların önlendiğini anlatan Tuğgeneral Gürak, dönem içinde 3 teröristin de teslim olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Gürak, şöyle konuştu:

"Teslim olan bu kişilerle yapılan görüşmelerde; bölücü terör örgütünde korku, panik ve endişenin hakim olduğu, örgüt mensuplarının genel olarak TCK 221'nci maddesi hakkında bilgilerinin olmadığı, bilgisi olan teröristlerin ise örgütten kaçma arayışında oldukları, bölücü terör örgütünün bu problemleri gidermek için, kendi lehine yayın yapan kanallar dışındaki yayınların izlenmesini ve özellikle teröristlerin aileleri ile görüşmesini engellediği öğrenilmiştir."

Tuğgeneral Gürak, dönem içinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda; 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 176 çeşitli çapta fişek, 2,65 kilogram cinsi tespit edilemeyen patlayıcı madde, 2 RPG- 7 roketi, 76 kilogram patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat gübresi ele geçirildiğini bildirdi.

TSK tarafından, 27 Mart-03 Nisan 2009 tarihleri arasında toplam 7 arama kurtarma faaliyeti icra edildiğini de belirten Tuğgeneral Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca 189 kişinin denizden sağ olarak kurtarıldığını ifade etti.

Zorunlu iniş yapan Skorsky

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düşen helikopterle ilgili olarak arama kurtarma faaliyeti kapsamında bölgeye gönderilen Özel Kuvvetler Komutanlığına ait Skorsky tipi helikopterin meteorolojik şartlar nedeniyle pilotun görüşünü kaybetmesi sonucu 28 Mart 2009 tarihinde zorunlu iniş yaptığını hatırlatan Tuğgeneral Gürak, bu helikopterin tahliyesi maksadıyla, İngiltere nezdinde temasa geçildiğini söyledi.

Tuğgeneral Gürak, "Egemen tatbikatı nedeniyle ülkemizde bulunan İngiliz unsurlarına ait CH-47 tipi yük helikopteri talep edilmiştir. Söz konusu İngiliz helikopteri, bugün, olay mahallinde bulunan Skorsky helikopterimizi Kahramanmaraş'a tahliye edecektir. Bu maksatla helikopterini tahsis eden İngiltere'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber