Geçici işçi olarak çalıştığı belediyeye başkan oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Solmaz beldesinde, 10 yıldır belediyede geçici işçi olarak çalışan İbrahim Çiyin, Demokrat Parti (DP) adayı olarak girdiği seçimi 3 oy farkla kazanarak belediye başkanı oldu.

Çiyin, geçici işçi olarak girdiği günden itibaren "bir gün bu belediyenin başkanı olacağım" diye hayal ettiğini ve bunu başardığını anlattı.

İşçi olarak çalıştığı beldede artık belediye başkanı sıfatıyla hizmet vereceği için heyecan duyduğunu ifade eden Çiyin, şöyle dedi:

"Solmaz'da büyüdüm. İş konusunda sıkıntıya düşünce Denizli'ye çalışmaya gittim. Uzun yıllar Bayramyeri-YSE arasında taksi dolmuş şoförlüğü yaptım. Daha sonra, Solmaz'a dönüp, belediyeye geçici işçi olarak girdim. Burada, şoförlük yaptım. Muhasebe servisinde çalıştım. Yazı işleri müdürlüğüne yardımcı oldum. Yani belediyenin tüm birimlerinde görev yaptım. Tecrübe kazandığımı hissedince de belediye başkanlığına aday oldum."

Seçim döneminde yapamayacağı hiçbir şeyi vaad etmediğini, "herkese eşit hizmet verme" parolasıyla yola çıktığını bildiren İbrahim Çiyin, belde halkına adaletle hizmet ederek, Solmaz'ın gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Çiyin, beldede 215 oyla, CHP'li rakibini 1 oy geçerek belediye başkanı oldu. 214 oy alan CHP adayı Şahin Üyür, İlçe Seçim Kuruluna, daha sonra Denizli İl Seçim kuruluna itirazda bulundu.

İl Seçim Kurulunda oyların yeniden sayımında, İbrahim Çiyin'e 217, Şahin Üyür'e 214 oy çıktı ve Çiyin'in, 3 oy farkla seçimi kazandığı tescil edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber