Memur ismini hatalı yazınca muhtarlığı kaybetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Ahlat ilçesi Tahtı Süleyman Mahallesi'nde ilginç bir seçim yaşandı. 3 adayın yarıştığı seçimde halkın seçtiği adayı tutanağa yanlış işleyen memur, mazbatanın rakip adaya verilmesine neden oldu. 29 Mart günü Ahlat'ta yapılan yerel seçimlerde Tahtı Süleyman Mahallesi'nde 3 muhtar adayı yarıştı. Yapılan tasnif işlemleri sonunda 173 oy alan Abdulkadir Aydoğdu'nun ismi son tutanağa 'Abdulkadir Aydoğan' olarak geçince mazbata 122 oy alan ve ikinci olan Harun Kırmızıkaya'ya teslim edildi.

Mazbatasını almak üzere seçim kuruluna giden Aydoğdu sonucu öğrenince şoke oldu. Seçimi kazandığını bildiği için zamanında Ahlat ilçe Seçim Kurulu'na itiraz etmeyen Aydoğdu, itirazını Bitlis Merkez İlçe Seçim Kurulu'na yaptı. Ancak seçim kurulu da kararı bozmadı. Ahlat Seçim Kurlu'nun verdiği kararı aynen iade ederek, itirazı red etti.

Mahalle sakinlerinin de şaşkın olduğu durumu adalete götüreceğini ifade eden Abdulkadir Aydoğdu, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi. Aydoğdu, "Seçim günü sandıklar açıldığında 173 oy aldım. Rakibim olan Harun Kırmızıkaya ise 122 oy aldı. Ben o gün bütün tebrikleri kabul ettim. Seçildiğimi bildiğim için seçim kurluna gitmedim. Sonra mazbatamı ve mühürü almak için gittiğimde aldığım cevap çok ilginçti." dedi.

Sandık başında bulunan memurun soyadını Aydoğdu yerine 'Aydoğan' yazdığını öğrenen muhtar adayı Abdulkadir Aydoğdu, "Seçime böyle biri katılmamış. Ahlat'ta bu isimde kimse yok. Seçim kağıtlarında bile 'Abdulkadir Aydoğdu' yazıyor. Ancak seçim kurlunun böyle bir karar vermesine de bir anlam veremiyorum." şeklinde konuştu.

Aydoğdu, kararı mahkemeye taşıyacağını ifade ederek, "Mahallelinin ve kendimin hakkını sonuna kadar savunacağım. Kararın düzeltilmesi için Türk adaletine sonsuz güveniyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber