Kendi oyuyla muhtar seçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşme - İzmir'in Çeşme ilçesinde, Altınkum Mahallesi Muhtarlığı için yarışan 4 adaydan 3'ünün mahallede yaşamadığı ortaya çıkınca, 1 oy alan Kadri Orak ilçe seçim kurulu tarafından muhtar olarak belirledi.

29 Martta yapılan yerel seçimlerde Altınkum Mahallesi Muhtarlığı için eski muhtar Cemal Bozkurt, Serkan Canlar, Murat Yurttaş ve Kadri Orak yarıştı. Seçimin ardından yapılan sayımda sandıklardan Serkan Canlar için 15 oy, Cemal Bozkurt için 14 oy, Murat Yurttaş için 9 oy çıkarken, Kadri Orak'a ise sadece 1 oy alabildi.

Seçimde sadece kendisine verdiği bir oyun sahibi olan Kadri Orak, diğer adayların mahallede oturmadığını öne sürerek Çeşme İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Müracaatı inceleyen ilçe seçim kurulu, Kadri Orak dışındaki adayların mahallede oturmadığını ve bu nedenle muhtar adayı olamayacaklarına hükmederek, bu kişilerin adaylıklarını iptal etti.

Bu kararın ardından ilçe seçim kuruluna giderek mazbatasını alan Kadri Orak, sonuçtan memnun olduğunu belirterek, "Hukukun oyu galip geldi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber