Bakan Eroğlu ile Gökçek Ankara'nın sorunlarını görüştü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA'YA HAVA DURUMUNU GÖSTEREN DEV EKRANLAR KURULACAK

TAHİR SARIKAYA

ANKARA - Çevre ve Ormanı Bakanı Veysel Eroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın çevre konusunda yapılması gereken acil sorunları masaya yatırdı.

Gökçek, belediye bürokratlarıyla birlikte Bakan Eroğlu ile görüşme yaptı. Çevre Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşmeye DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker, Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar, büyükşehir belediye bürokratları katıldı. 2 saat süren görüşmede Ankara için yapılması gereken planlar masaya yatırıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile DSİ arasında yapılacak çalışmayla Gerede'den su getirme çalışmalarının ele alındığı görüşmede, Ankara'ya yapılaması gereken alternatif projeler tartışıldı. Ayrıca

Çubuk ve Gölbaşı'nın değişik bölgelerinin ağaçlandırılması görüşülürken, Ankara çayının ıslahıyla ilgili projeler ile çevre yönetimiyle ilgili katı atık sistemi, görüntü kirliliğiyle ilgili çalışmaların en kısa zamanda bitirilmesi öngörüldü.

Görüşmede Gökçek'in "Daha çevreye uyumlu insanların daha rahat yaşaması için bir şehir oluşturmak istiyorum" dediği öğrenilirken, Bakan Eroğlu ise Ankara'nın acil sorunlarından başlanması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi Bakanlık ile birlikte Esenboğa yolunda yapılan binaların etrafına boylu fidan dikimi yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü arasında yapılacak bir çalışmayla Ankara'nın memur kenti olmasından dolayı bazı bölgelere dev ekranlar konulacak. Dev ekranlarda vatandaşlar hava durumunu takip edecek. Vatandaşların hayatının kolaylaşması için her türlü kolaylık sağlanacak projeler uygulanacak. Ankara'nın daha çevreci bir şehir olmasıyla ilgili çalışmalar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber