Eski Bakan Şener: Yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2009 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Musa Taşpınar

ANKARA- Eski Bakan Abdüllatif Şener, 29 Mart yerel seçim sonuçlarının Türkiye'de yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardığını iddia etti.

Yeni bir siyasi parti kurma hazırlığında olan Şener, 29 Mart yerel seçim sonuçlarını kendisine ait internet sitesinde değerlendirdi. Şener, 29 Mart 2009 günü yapılan yerel seçimlerin Türkiye'de siyasetin geleceğiyle ilgili önemli sinyaller verdiğini belirterek, "Seçimi iktidar partisi kaybetmiş tüm diğer partiler de kazanamamıştır. Bu seçimler halkın yeni bir iktidar aradığını göstermiş, fakat mevcut partilerden hiç biri iktidar alternatifi olarak sandıktan çıkmamıştır." dedi.

Yerel seçimlerin tek bir sonucunun olduğunu ifade eden Şener, "Halk alternatif bir iktidar arayışı içindedir. Bu alternatif, mevcut partilerden hiç birisi değildir. Yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç vardır." iddiasında bulundu.

Şener, internet sitesinde, kendisinin seçim öncesinde bir gazeyete yaptığı açıklamada, AK Parti'nin yerel seçimlerde alacağı oyun yüzde 38 olacağını açıkladığına da yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber