Polis silahları ile ölüm olayları azaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2009 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'ndaki değişiklikten sonra polisin kullandığı silahlarla meydana gelen ölüm olaylarında artma değil, azalmanın olduğunu bildirdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün soru önergesini yanıtlayan Bakan Atalay, Vazife ve Salahiyet Kanunu'ndaki değişiklikten sonra ölüm olaylarına karışan görevliler hakkında adli ve idari soruşturmaların açıldığını ve sonucuna göre de işlemlerin yapıldığını belirtti.

Atalay, emniyet teşkilatında görevli personelin mesleki ve özel yaşamlarında karşılaştıkları problemlerin önceden tespit edilerek, bu sorunların kendilerine ve çevrelerine zarar vermelerine sebebiyet vermeden çözüme kavuşturulması amacıyla, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı il emniyet müdürlükleri ile eğitim-öğretim kurumlarında 2004 yılında rehberlik ve psikolojik danışma büro amirlikleri kurulduğunu ifade etti. Atalay, bu bürolarda 64 psikolog ve psikolojik danışmanın hizmet verdiğini belirten Beşir Atalay, yapılan bazı anketlere göre, emniyet teşkilatının güvenilirliğinin arttığını bildirdi.

Polis meslek eğitimine alınacak öğrencilerin seçme işlemlerinde emniyet teşkilatında görevli bir doktor ve psikiyatrist veya nöropsikiyatristin bulunduğunu vurgulayan Atalay, sınavlarda başarılı olanların "Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre öğrenci adayı olur" şeklinde sağlık raporu aldıktan sonra eğitime alındığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber