Türk Eğitim-Sen: Başbakan, Hüseyin Çelik sevdasından vazgeçsin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2009 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda bu kafa devam ederse, 2011 genel seçiminde iktidar çok ciddi bir yara alacak. Ya Başbakan, Hüseyin Çelik sevdasından vazgeçecek ya da eğitim çalışanları Başbakan sevgisinden vazgeçecektir." dedi.

Koncuk, Muğla Öğretmenevi'nde Türk Eğitim-Sen Şubesi üyelerine yönelik toplantıda konuştu.

Eğitim öğretim alanının yıllardır ciddi problemlerle başbaşa kalan ve bırakılan bir alan olduğunu savunan Koncuk, Çelik'in, Milli Eğitim Bakanı olmasından bu yana eğitim çalışanlarını bir hasım olarak gördüğünü iddia etti.

İsmail Koncuk, Bakan Çelik'in eğitim çalışanlarını eğitim öğretim alanında yaşanan problemlerin temel sebebi gördüğü için rakibi gibi davrandığını öne sürerek, "Çıkardığı yönetmelikleri, mevzuatı hep eğitim çalışanlarının aleyhine oluşturuyor. Hüseyin Çelik yönetimindeki Milli Eğitim Bakanlığı'nın son 6 yılda ortaya koyduğu politikalar ve çalışanlara bakış açısı, son yerel seçimlerin sonuçlarını etkilemiştir. AK Parti'nin yüzde 47 oyu yüzde 38,5'e düştüyse, bu kayıpta Hüseyin Çelik'in eğitim çalışanlarına karşı olumsuz bakış açısının ciddi bir payı vardır." ifadelerini kullandı.

Eğitim çalışanlarının son 6 yılda ekonomik ve sosyal zorluklarla karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı, "Milli Eğitim Bakanı'na karşı duydukları öfkeyi seçim sandığında dile getirmişlerdir." şeklinde konuştu.

Türkiye-Ermenistan sınırının açılamasının, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretiyle birlikte gündeme geldiğini, hattâ hangi tarihte açılacağının bile açıklandığını belirten İsmail Koncuk, şunları söyledi: "Bunun tarihî bir hata olacağını ülkeyi yöneten insanlara hatırlatmak ve hükümet yetkililerinden, iktidardan bu yanlışa düşmemesini istiyoruz. Bu kararı verenler, tarihî sorumluluğun altında kalır. Milletimiz bu kararı verenleri affetmeyecektir, dost ve kardeş ülkeler nezdinde de ciddi bir itibar kaybına uğranacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber