O okul müdürü koltuktan oldu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Nisan 2009 11:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ASKERİ lojmanlar içerisinde yer alan Tınaztepe Lisesi Müdürü İlhan Yenilmez hakkında 26 iddia ile yürütülen soruşturma tamamlandı. Müdür,

AKŞAM'ın 12 Temmuz 2008'de manşetten duyurduğu soruşturma sonucunda görevinden alınarak Gülveren Lisesi'ne öğretmen olarak atandı.

Bazı velilerin ve okul-aile birliği yetkililerinin çok sayıdaki şikayet dilekçeleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de talimatıyla İlhan Yenilmez hakkında soruşturma başlatılmıştı. İddialar arasında en çarpıcı olanı Müdür Yenilmez'in Gönül Köprüsü projesi kapsamında gelen Bitlisli öğrenciler hakkında 'Bunlar PKK'lı. Bu öğrencileri evinize götürmeyin' sözleriydi.

Yenilmez hakkında, 'okul bahçesinde rakı-mangal yaptığı', 'bazı öğrencilerin notlarını değiştirerek haksız çıkar sağladığı', 'kantin ve servis hizmetlerini tanıdıklarına verdiği', 'öğretmenler odasının yapımında usulsüzluk yaptığı', 'ÖSYM form paralarını okul aile birliğine vermediği' gibi çok sayıda suçlama vardı.

Yenilmez'in kararlarını beğenmeyen öğretmen ve okul aile birliği üyelerine 'Benim arkamda ilçe milli eğitim müdürü var' dediği de ileri sürülmüştü. 3 Temmuz 2008'deki okul aile birliği toplantısında üyeler Ahmet Balkiraz ve Hasan Susam ile kavga ettiği ve karakolluk olduğu da soruşturma raporuna girdi. Yıldızevler Polis Merkezi'nde alınan ifadelere göre Yenilmez'in okul aile birliği yetkililerine, 'Aşağılık herifler size göstereceğim. Yetkilerinizi elinizden alıyorum. Hesaplaşmamız bitmedi şerefsizler. Size mi danışacağım' diyerek saldırdığı kaydedildi. Bu olayla ilgili dava da devam ediyor.

Z. Kıvanç EL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber