Özel yetkili savcı olmaz özel yetkili mahkeme olur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in süper savcısı Murat Gök'ün yetkilerinin alınmadığını vurgulayan Şahin, ?Özel yetkili savcı olmaz, özel yetkili mahkeme olur' diye konuştu.

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir savcısı Murat Gök'ün görevden alınması diye birşeyin söz konusu olmadığını sadece yeni bir görevlendirme yapıldığını söyledi. Şahin ?Özel yetkili savcı olmaz. Özel yetkili mahkeme olur' dedi. Suriye Adalet Bakanı Muhammet El Gafri'nin daveti üzerine bulunduğu Şam'da konuşan Şahin,Savcı Gök'e ilişkin basında yer alan ?süper yetkileri tırpanlandı' yönündeki haberleri eleştirerek, şunları kaydetti: ?Mevzuatımızda ?süper yetki; diye bir şey yok. Özel Yetkili Mahkeme var. Daha önce Devlet Güvenlik Mahkemesinin (DGM) yapmış olduğu görevleri DGM'ler kapatıldıktan sonra Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 250. maddesine göre kurulmuş Ağır Ceza Mahkemeleri yürütüyorlar. ?Özel Yetkili Mahkeme; demek, CMK'nin 250. maddesinde sayılı suçlara bakan mahkeme demek. Bu mahkemede görev yapan her hakim ve savcı Özel Yetkili Mahkemenin hakimi ve savcısıdır. Bunlardan biri çıkıp da ?Ben özel yetkili hakimim, ben özel yetkili savcıyım' diyemez.'

KKTC BAĞIMSIZ BİR ÜLKEDİR

ŞAHİN, Ergenekon soruşturması çerçevesinde KKTC'li bazı yetkililerin adlarının gündeme getirilmesine ilişkin beyanda bulunamayacağını kaydederek, ?KKTC bağımsız bir ülkedir. Ben onların içişlerine dair bir beyanda bulunamam. Bu onların kendi içişleridir' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber