Yüksek Hızlı Tren ile seyahate devam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2009 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- TCDD Genel Müdürlüğünün anketine göre, Yüksek Hızlı Tren (YHT) yolcularının yüzde 78'i promosyonlu ücret kampanyasının sona ermesinin ardından da hızlı tren ile seyahat etmek istiyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, Yüksek Hızlı Tren (YHT) yolcularına, promosyonlu biletlerin 5 TL'den satıldığı 23-24 Mart tarihlerinde anket yapıldı.

Anket sonucunda YHT yolcularının yüzde 90'ının Ankara-Eskişehir-Ankara güzergahında, yüzde 8'inin bağlantılı seferleri kullanarak Ankara-İstanbul-Ankara güzergahında, yüzde 2'sinin ise Ankara-Kütahya-Ankara güzergahında seyahat ettiği, yüzde 27'sinin öğrenci, yüzde 26'sı emekli ve yüzde 15'inin memur olduğu belirlendi.

Ankette, yolculara promosyonlu ücret kampanyasının sona ermesiyle tam bilet ücretinin 20 TL olduğu zaman YHT ile seyahat etmeye devam edip etmeyecekleri de soruldu. Bu soruya, yolcuların yüzde 40'ı "kesinlikle tercih ederim", yüzde 38'i ise "tercih ederim" yanıtını verirken, yolcuların yüzde 13'ü YHT ile seyahat etme konusunda kararsız kaldı. Hızlı treni tercih etmeyenlerin oranı yüzde 7 olurken, "kesinlikle tercih etmeyeceklerini" bildirenlerin oranı ise yüzde 2'de kaldı.

YHT'de en çok seyahat eden öğrencilerin, "seyahat kararlılığında" yüzde 67 ile en düşük kesim olduğu tespit edilirken, öneri şikayet bölümünde öğrenciler tren ücretlerinde kendilerine daha fazla indirim yapılmasını talep etti.

Memur ve emeklilerin "seyahat kararlılığı" ise yüzde 85 olurken, esnaf ve iş adamlarının "seyahat kararlılığı" yüzde 90 oldu.

Anket sonuçlarına göre, yolcuların yüzde 20'si YHT'ye ilişkin olarak "her şey güzeldi" ifadesini kullanırken, yüzde 11'i YHT'nin "daha ucuz olmasını", yüzde 5'i ise "sefer sayısının artırılmasını" talep etti. Yolcuların yüzde 7'si ise vagonlarda "koltukların yarısının ters dizayn edilmiş" olmasından yakındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber