Flaş! 12. Ergenekon dalgası başladı: 18 ilde, 50 arama, 3'ü eski 5 rektör gözaltında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon operasyonu kapsamında bu sabah başlayan 12'inci dalga operasyonunda 18 ilde 50 ayrı yerde arama yapıldığı bildirildi. Operasyon kapsamında 3'ü eski 5 rektör gözaltına alındı.

19:09 - ÇYDD İzmir Şubesindeki arama 11 saatte tamamlandı

AA - Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi'nde yapılan arama 11 saatte tamamlandı. Polis, dernekte el konulan belge ve bilgisayar kayıtlarını 26 çuvalda taşıdı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Kıbrıs Şehitleri Caddesi 1435 Sokak Kamer Apartmanı'nın 1. katındaki ÇYDD İzmir Şubesi'nde sabah 07.00'de başlattığı arama, saat 18.00 sıralarında tamamlandı. Polis, dernek şubesindeki tüm evrakların kopyaları ile 4 bilgisayarın da hard disklerindeki kayıtları CD'lere kopyalayarak aldı.

Polisin yaklaşık 11 saatte tamamladığı çalışmalarının ardından, toplanan belge ve dokümanlar, 26 çuvala konularak minibüslere taşındı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin oluşturduğu kordon altında taşınan çuvallar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Polisin dernek binasında arama sürdürdüğü sırada bazı parti ve sivil toplum kuruluşları, ÇYDD İzmir Şubesi önünde toplanarak, dernek yöneticilerine alkışlar ve sloganlarla destek verdi, basın açıklamaları yaptı. Kalabalık, evrakların götürülüşü sırasında da 10. Yıl Marşı'nı söyleyerek, alkışlarla protestolarını sürdürdü.

Dernek binasında yapılan aramanın ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan ÇYDD İzmir Şube Başkanı Gönül Kaya, polislerin savcılık talimatıyla dernek binasına geldiklerini, dernekteki öğrenci kayıtları, banka hesapları da dahil olmak üzere tüm evrakların örneklerini çıkardıklarını söyledi.

Kaya, "Her şeyi yasal yapıyoruz. Bu kadar uzun sürmesi, derneğimizin kuruluşundan bu yana her belgeyi arşivlememizden kaynaklanıyor. Biz kendimize güveniyoruz. Polisin çalışmasının sürdüğü sırada ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan'la mesajlaşabildik" diye konuştu. Kaya, derneğe çilingirle kapının açılarak girilmesinden üzüntü duyduklarını da belirtti.

17:05 - Prof. Dr. Saylan'ın evindeki arama tamamlandı

- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın evindeki arama sona erdi.

Prof. Dr. Saylan'ın Arnavutköy'deki evinde sabah saatlerinde başlayan arama, yaklaşık 7 saat sürdü.

Polis ekipleri evden bir çuvalla çıktı. Bu sırada bazı vatandaşlar polise tepki gösterdi.

Prof. Dr. Saylan, polislerin evden ayrılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu arada, Saylan'ın avukatı Hüseyin Karataş da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Öğrendiğimiz kadarıyla Türkan Hanım ile ilgili bir gözaltı ve yakalama kararı yoktur" dedi.

Türkan Saylan'ın zaten rahatsız olduğunu ve bugün alınan kan değerlerinde de protein oranının bir hayli düşük ölçüldüğünü anlatan Karataş, "Büyük olasılıkla buradan hastaneye gideceğiz" diye konuştu.

16:49 - Giresun Üniversitesi rektörü gözaltına alındı

AA- "Ergenekon" soruşturması kapsamında odasında arama yapılan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, gözaltına alındı.

Giresun Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Ergenekon" soruşturması kapsamında odasında arama yaptığı Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ü gözaltına alınarak, binadan çıkardı.

Sivil plakalı bir polis aracına bindirilen Öztürk, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Öztürk'ün, kara yoluyla Trabzon'a getirileceği, akşam saatlerinde de hava yoluyla İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

Bu arada, Öztürk'ün Rektörlük'ten çıkarılışı sırasında bir grup üniversite çalışanı alkışlı protesto yaptı.

15:30 - Targan: Namık Kemal Boya da gözaltına alındı

AA - 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, "Ergenekon" soruşturması kapsamında vakfın Genel Sekreteri Namık Kemal Boya'nın da gözaltına alındığını bildirdi.

Targan, yaptığı yazılı açıklamada, "Ergenekon" davasının bugünkü dalgayla yeni bir boyut kazandığını kaydederek, şunları ifade etti:

"İçlerinde vakfımız Genel Sekreteri Namık Kemal Boya'nın da bulunduğu çok sayıda aydın, bilim insanı, sivil toplum kuruluşları yöneticisinin evlerinde aramalar yapılırken kimileri de gözaltına alınmış bulunmaktadır. Hiçbir çağdaş hukuk devletinde olması dahi düşünülemeyen böylesi bir uygulama Türkiye'nin bir polis devleti olmasına doğru gidişinin açık ve net göstergesidir."

15:24 - Doğan Holding İcra Kurulu üyesi Mergen gözaltına alındı

AA - Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu üyesi ve Pazarlama, Satış, İş Geliştirme Grup Başkanı Tijen Mergen "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Mergen, Fatih Kamu Sağlığı Merkezi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

15:00 - Prof. Dr. Erol Manisalı gözaltına alındı

AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında evinde arama yapılan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, gözaltına alındı.

Prof. Dr. Manisalı'nın, Beşiktaş 1. Levent Sümbül Sokak'taki evinde polislerce başlatılan arama çalışması saat 14.40 sıralarında tamamlandı.

Manisalı'nın evinden önce 2 çuval içinde evrak ve bir valiz çıkartıldı. Bu sırada Manisalı da çıkartılarak bir polis otomobiline bindirildi.

Manisalı'nın gözaltına alındığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yola çıkartıldığı belirtildi.

Bu arada, arama çalışması yapılırken Manisalı'nın evine gelen ve avukat olduğunu ifade eden Mehmet Aytekin, evde arama yapan polislere kimliğini ibraz etti. Kısa bir süre dışarıda bekleyen Aytekin, daha sonra aramanın yapıldığı Manisalı'nın evine alındı.

Aytekin, eve girmeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ulusal Kanal'ın avukatı olduğunu ve Manisalı'nın da bu kanalda program yapması nedeniyle geldiğini bildirdi.

13:46 - Haberal ve Hilmioğlu İstanbul'a götürüldü

AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a götürüldü.

Alınan bilgiye göre, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de Esenboğa Havalimanı'na gelerek Haberal'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haberal'ın evinde, Başkent Üniversitesi Rektörlüğünde, Kızılcahamam'daki Patalya Otel ile Hilmioğlu'nun evinde yapılan aramalarda bazı CD'lere el konuldu.

13:17 - Yurtkuran da gözaltında

AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran gözaltına alındı.

İstanbul ve Bursa emniyet müdürlüklerine bağlı terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlükleri ekipleri, Yurtkuran'ın Bademli Mahallesi 23. Sokak'taki 3 katlı evinde sabah saatlerinde başlattıkları arama çalışmalarını tamamladı.

Prof. Dr. Yurtkuran'ın Bursa Adli Tıp Kurumu'nda sağlık muayesinden geçirildikten sonra polis ekiplerince İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

Bu arada, arama çalışmaları sırasında, Yurtkuran'ın koleksiyonunda bulunan çok sayıda av tüfeği ve tabancanın güvenlik güçlerince büyük titizlikle incelendiği bildirildi. Çalışmalarda ayrıca, Yurtkuran'ın yanı sıra eşi ve çocuğuna ait bilgisayarların da ekipler tarafından incelemeye tabi tutulduğu kaydedildi.

13:04 - İstanbul'da 18 gözaltı

- "Ergenekon" soruşturmasının İstanbul'daki bölümünde gözaltına alınanlardan 18 kişi, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Öncelikle Fatih Kamu Sağlığı Merkezi'nde sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler arasında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel ile ÇYDD Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz'in de bulunduğu öğrenildi.

Bu kişiler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne alındı.

12:57 - Giresun Ünv. Rektörü Öztürk'ün odasında arama

AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün odasında arama yapılıyor.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında Kale Mahallesi'nde bulunan Rektörlük binasına iki adet araçla, saat 12.00 sıralarında gelen Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Rektör Prof. Dr. Öztürk'ün odasına çıktı. Ekiplerin, Öztürk'ün odasında arama yaptığı belirtildi.

Arama yapıldığını duyan bazı öğretim üyeleri bina önünde toplanırken, basın mensuplarının içeri girmesine izin verilmiyor.

Emekli bir asker olan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 18 Mart 2008 tarihinde, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle üniversitede düzenlenen bir konferansta, "Ergenekon" sanığı Veli Küçük ile yaptığı görüşmeler nedeniyle kendisinin de Ergenekon soruşturması içine çekilmek istendiğini öne sürmüştü.

12:39 - Avukat Karataş: Arama bitti. Türkan Saylan gözaltına alınmayacak

CİHAN - Türkan Saylan'ın avukatı Hüseyin Karataş, mahkeme kararı çerçevesinde arama yapıldığını söyledi. Karataş, çalışmaların bittiğini, belgeler ile ilgili tutanakların tutulduğunu söyledi.

Türkan Saylan'ın evine gelen ÇYDD ve Saylan'ın avukatı Hüseyin Karataş çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karataş, Saylan ile ilgili gözaltı kararı olmadığını belirtti. Karataş, "Saylan'a yönelik herhangi bir suçlama yok. Ergenekon kapsamında bir arama. Evden bir takım belgeler alındı. Bunun dışında bir de AKP'nin kapatma davası kararı ile ilgili dosyanın fotokopisi alındı. Evde bulunan hiçbir metinde suç unsuru yok." dedi.

Hüseyin Karataş, Türkan Saylan'ın basın mensuplarıyla evinde görüşeceğini daha sonra hastaneye gideceğini açıkladı.

12:36 - Eski OMÜ Rektörü Prof. Bernay gözaltına alındı

AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında, eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evindeki arama sona erdi. Gözaltına alınan Bernay'ın evinden içinde bilgisayar diskleri, doküman ve CD bulunduğu bildirilen 5 torba çıkarıldı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin, Prof. Dr. Ferit Bernay'ın Kurupelit Yerleşkesi içindeki lojmanlarda bulunan evinde saat 06.00 dolayında başladığı aramalar sona erdi.

Yaklaşık 5 saat süren aramaların ardından, gözaltına alınan Prof. Dr. Ferit Bernay, emniyet güçlerinin nezaretinde evden çıkarılarak ekip otomobiliyle Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bernay'ın otomobile bindirilmesi sırasında evin önünde toplanan çok sayıda öğretim üyesi de alkışlarla Bernay'a destek verdi.

12:14 - Prof. Dr. Manisalı'nın evinde arama

AA - Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı'nın İstanbul'daki evinde polislerce arama yapılıyor.

Prof. Dr. Manisalı'nın Beşiktaş 1. Levent Sümbül Sokak'taki evine gelen polisler, burada arama çalışması başlattı. Arama nedeniyle Manisalı'nın evi ve çevresinde polislerce güvenlik önlemleri alındı.

Bu arada, aynı soruşturma kapsamında, Ankara'da gözaltına alınan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, sağlık kontrolünden geçirildi.

Hilmioğlu, adliyeden ayrılışı sırasında, basın mensuplarının ısrarlı sorularına yanıt vermedi.

11:28 - ÇYDD Şubelerinde aramalar yapılıyor

İHA - Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Anadolu yakasında bulunan 6 şubesine polis tarafından baskın düzenlendi.

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği genel merkezi ile tüm şubelerinde, Kanal B Televizyonu ile kanalın kurucusu Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Ankara'daki evinde ve Başkent Hastanesi rektörlüğünde polisler tarafından baskın düzenlenmişti. Operasyon kapsamında Anadolu yakasında bulunan Ümraniye, Kadıköy, Üsküdar, Pendik, Tuzla ve Maltepe'deki ÇYDD şubelerine eş zamanlı baskın yapan polis ekipleri içerde aramalarını sürdürüyor. Bazı şubelerin

görevlileri çekim yapan basın mensuplarına da tepki gösterdiler.

Polisin ÇYDD şubelerindeki aramaları devam ediyor.

11:26 - ÇEV genel merkezinde de arama yapılıyor

AA - Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (ÇEV) İstanbul'daki genel merkezinde de arama yapılıyor.

ÇEV'in Taksim Kocatepe Mahallesi Feridiye Caddesi'ndeki binasına gelen polis, çevre güvenliğini aldıktan sonra arama çalışması başlattı.

Bu arada, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Kadıköy ve Bakırköy şubelelerinde de arama yapıldığı öğrenildi.

10:30 - Haberal: Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor

AA - Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, sağlık kontrolünden geçirildi.

Evindeki arama işlemlerinin ardından polis tarafından Ankara Adalet Sarayına getirilen Haberal, adliyeye girişi sırasında gazetecilerin ne ile suçlandığını sormaları üzerine, "Arkadaşlar, yapanlara sorun. Bana niye soruyorsunuz? Bu Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete..." diye konuştu.

Daha sonra adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen Haberal, adliyeden ayrılırken, basın mensuplarının ısrarlı sorularını yanıtlamadı ancak "İyi günler, iyi günler" dedi.

Haberal'ın sorgulanmak üzere İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında ÇYDD Antalya, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır Merkez ile Trabzon şubelerinde de arama çalışmaları yapıldığı öğrenildi.

10:26 - Haberal Ankara Emniyetine getirildi

AA -''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın adli Tıp'taki muayenesinin ardından Ankara Emniyetine getirildi.

10:15 - Türkan Saylan'ın evinde arama yapılıyor

(CİHAN)- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın evinde, Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılıyor.

Soruşturmayı yürüten savcıların talimatı ile sabah saatlerinde çok sayıda ilde değişik adreslerde gerçekleştirilen baskınların en dikkat çekenlerden biri de ÇYDD'ye yönelik olanı. Derneğin Genel Merkezi ve farklı il ve ilçelerdeki şubelerinde arama yapılırken Genel Başkan Türkan Saylan'ın evinde de arama sürdürülüyor. Sabah saatlerinde Arnavutköy Beyazgül Sokak 41 numaradaki 3 katlı ahşap eve gelen polis ekipleri arama ve inceleme çalışmalarına başladı.

09:48 - Rektör Haberal ile Hilmioğlu gözaltına alındı

AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin "Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcıların istemi ve mahkemenin kararı üzerine Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın evindeki arama işlemi tamamlandı. Haberal, daha sonra güvenlik güçlerinin eşliğinde evinden çıkarıldı.

Operasyon kapsamında, sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak Başkent Üniversitesi rektörlük binası, Haberal'ın evi ve Kızılcahamam ve Gölbaşı'ndaki Patalya otellerinde aramalar başlatılmıştı. Mehmet Haberal'ın evinin bulunduğu Çayyolu Mutlukent 11. Cadde'deki arama nedeniyle evin bulunduğu cadde jandarma ekiplerince araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın Haberal'ın evinde olduğu, Başkent Üniversitesi çalışanlarının da servis araçlarıyla evin bulunduğu sokağın girişine geldikleri görüldü. Haberal evden çıkarılırken, çevrede toplananların alkışlı protesto eyleminde bulunduğu gözlendi.

Bu arada, operasyon kapsamında eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun da gözaltına alındığı bildirildi.

Saylan'ın evinde de arama

Öte yandan soruşturma kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın İstanbul'daki evinde de arama yapılıyor.

09:45 - ÇYDD şubelerinde arama

AAİzmir/Adana/Van - Ergenekon soruşturması çerçevesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir, Çukurova ve Adana şubelerinde arama yapıldığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Van ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in iş yerinde ve evinde de arama yapılıyor.

Van ÇYDD'de ise sabahın erken saatlerinde arama yapıldığı, bazı evraka el konulduğu öğrenildi.

09:36 - ADD Genel Başkan Vekili Mustafa Yurtkuran gözaltına alındı

CİHAN - Ergenekon operasyonu kapsamında Bursa'dak evinde arama yapılan ADD Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın gözaltına alınarak İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında Uludağ Üniversitesi (UÜ) eski Rektörü ve ADD Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde arama başlatıldı. Yurtkuran'ın merkez Yıldırım ilçesi Bademli'deki villasında sabah 06.30'da başlatılan aramanın öğle saatlerine kadar devam edebileceği belirtildi.

Ayrıca, Prof. Dr. Mustfa Yurtkuran hakkında gözaltı emri olduğu ve aramaların ardından İstanbul'a götürüleceği ifade edildi.

09:31 - Aramalar savcıların talebi ve mahkeme kararıyla yapılıyor

AA - Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen arama ve operasyonların, soruşturmayı yürüten savcıların talebi ve mahkemenin kararıyla yapıldığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, arama ve operasyonlar, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. maddesi uyarınca özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın koordinasyonunda Ergenekon soruşturmasını yürüten 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin kararıyla gerçekleştiriliyor.

09:24 - Evlerinde arama yapılan rektörler

AA - Başkent Üniversitesi kurucu rektörü Mehmet Haberal, Uludağ Üniversitesi eski rektörü Mustafa Yurtkuran'ın, İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu, 19 Mayıs Üniversitesi Eski rektörü Ferit Bernay

09:15 - Ergenekon soruşturmasında aramalar sürüyor

AA -İstanbul/Bursa/Samsun - Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) İstanbul'daki genel merkezinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili ve Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ile eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evlerinde arama yapıldığı öğrenildi.

Beyoğlu Şişhane Evliya Çelebi Mahallesi Şimal Sokak'taki ÇYDD Genel Merkezi'ne sabah erken saatlerinde gelen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, derneğe giriş ve çıkışları kapattı.

Burada arama çalışması başlatan polis, derneğin bulunduğu sokağın girişinde de geniş çaplı önlemler aldı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın Bademli Mahallesi'ndeki evinde de arama yapılıyor.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise sabah saatlerinde, Prof. Dr. Ferit Bernay'ın OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki lojmanlarda bulunan evine gelerek aramalara başladı.

İki dönem OMÜ Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Bernay, halen OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev alıyor.

08:54 - Başkent Üniversitesi Rektörlüğü ve Patalya Otelde de arama

AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörlüğü ve Kızılcahamam'daki Patalya Otelde de arama yapılıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın evi ve Kanal B'nin yanı sıra Başkent Üniversitesi Rektörlük binası ile Kızılcahamam'daki Patalya Otelde de arama yaptığı öğrenildi.

08:32 - Mehmet Haberal'ın evinde ve Kanal B'de arama yapılıyor

AA - "Ergenekon" soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın evinde ve Kanal B televizyonunda arama yapıldığı belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde Mehmet Haberal ve Kanal B televizyonunda eş zamanlı arama başlatıldı. Polislerin her iki noktada yaptıkları aramanın devam ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber