Trabzon'daki 4 el bombasını eski uzman çavuş bırakmış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 13:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman ŞİŞKO/TRABZON,

TRABZON'un Boztepe Mahallesi'nde önceki gün bond tipi bir çanta içinde bulunan 4 el bombasını, geçmişte jandarma uzman çavuş olarak görev yapan Engin Soysal'ın bıraktığı belirlendi. Gözaltına alınan Soysal, Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Olay, önceki gün saat 16.30 sıralarında, Boztepe Mahallesi Kemerli Kaptan Sokak'ta meydana geldi. Oyun oynayan çocuklar, elektrik direğinin dibine bırakılmış bond tipi bir çanta buldu. Çocukların açtığı çantanın içinden 4 el bombası çıktı. Bu sırada çocukları gören Muhtar Yücel Kaptan, çantayı güvenli bir bölgeye bırakarak polise haber verdi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bombaları incelemek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. 2'sinin MKE, 2'sinin ise Alman menşeli parça tesirli olduğu belirlenen bombaların yer yer paslandığı öğrenildi. Yapılan ilk incelemede, bombaların Güneydoğu'da görev yapmış bir güvenlik personeli tarafından Trabzon'a getirilmiş olabileceği, sözkonusu personelin korktuğu için patlayıcıları sokağa bıraktığının tahmin edildi. Çalışmalar bu yönde derinleştirildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1992- 1996 yılları arasında Güneydoğu'da uzman çavuş olarak görev yapan, sonra da kendi isteği ile görevden ayrıldığı belirlenen 40 yaşındaki Engin Soysal'ı gözaltına aldı.

Sorgulanan Soysal'ın, görevden ayrılması sırasında bombaları ?hatıra olsun' diye aldığını anlattığı, ülke çapında yapılan operasyonlarda bombaların ortaya çıkmasından endişe ettiği için de bir çanta içinde babasına ait eski ve boş bir eve bıraktığını söylediği öğrenildi. Soysal, bombaların bulunduğu çantanın boş eve giren çocuklar tarafından alınarak yola bırakılmış olabileceğini de anlattı. Engin Sosyal, bir ekip eşliğinde Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber