Mutlu olmak istiyorsanız, kendinizi dinleyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2009 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FATİH KARAKILIÇ

BURSA- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından personele yönelik olarak düzenlenen 'İnsan ve Dikkat Yönetimi' konulu eğitim semineri, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 yılı eğitim programı çerçevesinde, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, Kalite Eğitimi başlığı altında düzenlenen eğitim seminerine Klinik Psikolog Yalçın Kireççi konuşmacı olarak katıldı. İki grup halinde gerçekleştirilen seminere Büyükşehir Belediyesi birimleri ve bağlı şirketlerin yönetici ve çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Psikolog Yalçın Kireççi, seminerde, 'İnsan ve Dikkat Yönetimi' konusunda bilgiler verdi. İnsanı oluşturan 'beden', 'zihin' ve 'can' kavramlarını ve ilgili bilim alanlarını örnekleyen Kireççi, dikkat kavramının bilincin ışığı olduğunu söyledi. Beden, zihin ve canın kişideki dengeyi sağladığını belirten Kireççi, hayata yön veren 'mutluluk' kavramıyla ilgili olarak da "Herşey bittiği yerde başlıyor. Mutluluk içsel bir olaydır, dışarıdan gelecek bir şey değil" dedi.

Sunumunda dikkatin insanın odaklanmasıyla bağlantılı olduğunu dile getiren Kireççi'nin yazdığı 'Dikkatin Gücü ve Kalitesi', 'Heyecanla yüzleşmek' ve 'Sigaraya keyifli bir mola' başlıklı kitapları da seminerde tanıtıldı ve satışa sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber