Gökçek, AKP Milletvekili Dengir Fırat'a tazminat davası açtı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat aleyhine ?şıllık? davası açtı. Gökçek, 50 bin TL tazminat istiyor

Bazı bakan ve parti yöneticilerini yerel seçimde aleyhinde çalışmakla suçlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek, AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat aleyhine 50 bin TL tazminat istemiyle dava açtı.

Dilekçede, Fırat'ın, Gökçek'in CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte katıldığı tartışma programı için ?Valla Melih daha şıllıktır? dediği belirtildi.

Dava dilekçesinde Gökçek'in, 17 Aralık 2008'de, Kılıçdaroğlu ile birlikte, Uğur Dündar'ın yönettiği programa katıldığı anımsatıldı.

Büyük ilgi gören program öncesi bir muhabirin kimin galip çıkacağına yönelik sorusunu yanıtlayan Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, ?Valla Melih daha şıllıktır, Melih PKK'dan girer, genelevden çıkar? dediğinin anlatıldığı dilekçede şu ifadeler yer aldı:

?Normal zeka seviyesi'

?Bu sözler bir milletvekilinin ağzına yakışmayacak, son derece yaralayıcı, aşağılayan sözlerdir. Bu sözcükleri değil milletvekili, normal zeka seviyesindeki vatandaşlar dahi kullanmaktan özenle kaçınır. Kanun yapan, toplumu yöneten, toplumu temsil eden insanların, temsil ettiği topluma, gerek etik değerlere bağlılık ve gerekse yasalara saygı noktasında, söz ve davranışlarıyla örnek olmak durumundadırlar.?

Aynı partideyiz

?Konu ile ifade arasındaki düşünsel bağ kasıtlı biçimde gözardı edilmiştir. Gözardı eden kişi hem hukukçudur, hem de milletvekilidir. Üstüne üstlük aynı partide siyaset yapmaktadır. Aynı çatı altında siyaset yaptığı kişiye pervasızca saldıran kişinin eylemindeki kastın yoğunluğu tartışmasızdır. Şıllık sözcüğü, ?hafif meşrep kadın, aşırı boyanmış, yosma' anlama gelmektedir.?

Dilekçede, Fırat'ın, ?Melih PKK'dan girer, genelevden çıkar? sözleriyle de Gökçek'i aşağıladığı öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber