Öğretim üyelerinden Türkan Saylan'a destek eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2009 14:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'a destek eylemi düzenledi. Arnavutköy İskele Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan Dernek Başkanı Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, yaşanan gelişmelerden dolayı endişeli olduklarını söyledi. Türkan Saylan'ın evde olmadığı hastanede tedavi altında olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 40 kişilik grup Türkan Saylan'a destek çıkmak için Arnavutköy İskele Meydanı'nda toplandı. "Endişeliyiz" pankartı açan grup adına bir açıklama yapan Tahsin Yeşildere, aynı zamanda derneklerinin kurucu üyelerinden Türkan Saylan'ın Ergenekon davası kapsamında evinin arandığını, başkanlığını yürüttüğü ÇYDD'de de eş zamanlı arama yapıldıktan sonra bazı yöneticilerin gözaltına alındığını söyledi. Saylan'ın evinde ve ÇYDD'de asıl aranan şeyin ne olduğunu soran Yeşildere şunları dile getirdi: "Bildiğimiz; ÇYDD'den burs alanlar ve derneğe burs verenlerin kayıtları alınmıştır. Bu bilgilerin hiçbiri arama kararında yer alan hukuksal nedenlerle örtüşmemektedir. Hukuksal olarak davada kullanılamayacağı açık olan bu bilgiler niçin alınmış ve nerede, kimler tarafından kullanılacaktır? Çağdaş yaşamı destekleyen bizler darbecilerin yargılanması ile ülkenin geleceğinin yargılanmasının karıştırıldığı konusunda endişeliyiz. Bu dava nedeniyle alınan kayıtların nerede ve kimler tarafından kullanılacağı konusunda endişeliyiz."

Grup, yapılan açıklamanın ardından alkışlarla iskele meydanından Türkan Saylan'ın evine kadar yürüdü. Saylan'ın evinin önünde duran grup üyeleri "Endişeliyiz" yazıl pankartı teker teker imzaladı. Bu arada Türkan Saylan'ın evinde bulunmadığı hastanede olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber