Sahte belgeyle uzman oldu, ameliyatlara girdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Nisan 2009 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Rektörlük Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, düzenlediği sahte belgelerle nükleer tıp uzmanı olarak çalışan 23 yaşındaki Fahrettin D., şüpheli hareketleri sonucu yakalandı.

Görev yaptığı 6 ay boyunca ameliyatlara da giren Elektrik Elektronik Bölümü mezunu Fahrettin D., ?Küçüklüğümden beri doktor olmak istiyordum. İş bulamayınca bu yola başvurdum? dedi.

Yaklaşık 2 yıl önce AKÜ Bolvadin Meslek Yüksek Okulu Elektrik- Elektronik Önlisans Bölümü'nü bitiren Fahrettin D., okulun ardından iş aramaya başladı. İş bulamayan Fahrettin D., ?Mavi Hastane' olarak bilinen AKÜ Ahmet Necdet Sezer Rektörlük Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne nükleer tıp uzmanı arandığını öğrenince başvuru yapmaya karar verdi.

Bolvadin'den tanıdığı bir öğretim görevlisinin kimlik kartını izinsiz kopyalayan Fahrettin D., photoshop'ta hazırladığı belgelerle AKÜ'ye başvurdu. Bu arada sahte kimliğiyle hastane personeliyle tanışan ve çevre edinen Fahrettin D., belgelerin sahteliği anlaşılamayınca bir süre sonra hastanede göreve başladı.

AMELİYATLARA GİRDİ

6 ay boyunca görev yaptığı hastanede ameliyatlara katılan Fahrettin D., yaklaşık 1200 TL'yi bulan aylık maaş da aldı. Ameliyathanede hatıra fotoğrafları da çektiren sahte nükleer tıp uzmanı Fahrettin D.'nin zamanla hareketlerinden ve çelişkili ifadelerinden şüphelenen doktorlar, durumu polise bildirdi. Başvuru evraklarının sahte olduğunu tespit eden polis, Fahrettin D.'yi önceki gün gözaltına aldı.

Küçüklüğünden beri doktor olmak istediği için hastaneye kendisini sahte belgelerle tanıttığını kabul eden Fahrettin D., 80'inci Yıl Polis Merkezi Amirliği ekiplerince ?unvan gaspı ve dolandırıcılık' suçuyla savcılığa sevk edildi. Savcı tarafından adli kontrol altına alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Fahrettin D.'nin görev yaptığı süre içerisinde ameliyatlara katılması ise tıp dünyasını şoke etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber