20 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.

2- Milli Egemenlik Haftası başlıyor.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan konuk ülke ve ev sahibi çocukların temsilcileri ile lider ve rehberlerinden oluşan heyeti Çankaya Köşkü'nde ağırlayacak.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Kabatepe Parkı'nda bulunan Milli Egemenlik Meşalesi'ni yakacak.

- Meclis Kreşi'ni ziyaret edecek olan Toptan, TBMM'deki tören salonunda "Dünya Çocuklarını" kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye'ye gelen yabancı çocukları Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek.

3- Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan eski Kültür Bakanı İyad Medeni ile Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

4- TBMM Başkanı Toptan, Çek Senatosu AB İşleri Komisyonu Başkanı Ludek Sefzig ve beraberindeki heyeti, Divan Salonu'nda kabul edecek.

- Heyet, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Mehmet Ceylan ile de görüşecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp ve Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie'yi Başbakanlıkta kabul edecek.

6- Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yarın yapılacak olan Türkiye-AB Troykası toplantısına katılmak üzere Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a gidecek.

7- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen yargı teşkilatı toplantısına katılacak.

8- KKTC'de yapılan erken genel seçimlerin sonuçlarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

9- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde düzenlenen "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasının tanıtım toplantısı, Çankaya Köşkü'nde yapılacak.

10- Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

11- Danıştay üyelerine saldırı davasının görülmesine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

12- Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 20 sanığın yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

13- BM tarafından düzenlenen "Dünya Irkçılıkla Mücadele Konferansı" Cenevre'de başlayacak.

14- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'da, TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi üyelerinin seçiminin yapılacağı toplantıya katılacak.

15- İzmir Ticaret Odası Genel Sekreteri Adnan Yıldırım, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Uğur Köksel ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu, Ticaret Sicili Memurluğu dijital arşivinin paylaşıma açılmasıyla ilgili olarak İzmir'de ortak basın toplantısı düzenleyecekler.

16- 23 Nisan şenlikleri...

- 23 Nisan şenlikleri kapsamında İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğiyle dünya çocuklarına mesaj amacıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasının ödülleri, Vali Cahit Kıraç'ın katılımıyla verilecek.

- Karşıyaka 17. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Bayramı Şenlikleri kapsamında 18 farklı ülkeden öğrenciler, İzmir Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye'yi ziyaret edecek.

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Çocuk Şenliği"ne 19 ülkeden katılan çocuklar Kocaeli Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret edecek.

17- Globalleşmemiş ülkeler ihracatçının gözdesi oldu.

- Küresel ekonomik kriz nedeniyle batı pazarlarındaki etkinlikleri daralan Türk iş adamları, globalleşmeden henüz etkilenmemiş Afrika ülkelerine ağırlık vermeye başladı.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen:

- "Libya, dünyada yaşanan ekonomik krizden en az etkilenen ülkelerden birisi."

- "Libya'ya ihracatımızı 6 yılda 6 kat artırdık."

18- Alkol tüketimi arttı...

- 2007'de 921,2 milyon litre olan Türkiye'deki alkollü içki satışları, geçen yıl 1 milyar 101,6 milyon litreye yükseldi.

- 2008'de akşamcı masaları tekrar doldu ve rakı tüketimi 1,9 milyon litre artarak, 44,6 milyon litreye ulaştı.

- Geçen yıl şarap satışları 22,8 milyon litreden 37,9 milyon litreye, votka satışları 6 milyon litreden 8,8 milyon litreye, viski satışları da 1,4 milyon litreden 1,7 milyon litreye çıktı.

- Vatandaşlar geçen yıl, 461 bin litrelik şampanya patlattı.

19- Festival...Tören...

- 469. Uluslararası Manisa Mesir Festivali törenle açılacak.

- Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret edecek.

- Kıraç, Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin koordinasyonunda Socar firmasınca yaptırılacak derslik, pansiyon, lojman ve spor salonu protokolü imza törenine katılacak.

- Akdeniz Üniversitesi'ne ait "Akdeniz Su" adlı araştırma gemisi, Kaleiçi Yat Limanı'nda düzenlenecek törenle hizmete başlayacak.

20- Bank Asya 1. Lig'de 31. haftanın son maçında İzmir'de Karşıyaka ile Manisaspor karşı karşıya gelecek.

21- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi play-off final serisi 3. maçında Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda karşılaşacak.

22- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi "2008 Türkiye Fair Play" ödüllerini kazananlar Olimpiyatevi'nde düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.

23- UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ile eski Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Kadir Has Üniveristesi'nde yapılacak "Avrupa'da Futbol" konulu panele katılacak.

24- Milli Atlet Halil Akkaş:

- "Koşmadığım ve kazanamadığım madalyaları 12. Dünya Atletizm Şampiyonası'ndan itibaren kazanıp 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na emin adımlarla ilerlemek istiyorum"

- "Elvan Abeylegesse'nin başarılarından gurur duyuyorum. Olimpiyatlar gibi çok büyük bir organizasyonda iki madalya almak Türkiye açısından çok önemliydi"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber