Okuldaki ?telekulak' iddiasına soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 15:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ESKİŞEHİR'de coğrafya öğretmeni Emrah Atasoy'un, eşi binbaşı olan resim öğretmeni Gül Yıldırım'ın konuşmalarını derste öğrencilere ses kayıt cihazıyla kaydettirdiği öne sürüldü. Öğretmen Gül Yıldırım'ın eşi Binbaşı Yusuf Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün odasında çay içerken gördüğü coğrafya öğretmeni Emrah Atasoy'la tartıştı.

İddialara göre 2 ay kadar önce Eskişehir Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi'nde coğrafya öğretmeni olarak görev yapan Emrah Atasoy'un aynı okulda görevli resim Gül Yıldırım'ı dersteki konuşmalarını öğrencilere ses kayıt cihazı gizlice kaydettirerek dinlettirdi. Gül Yıldırım, K.B. adlı öğrencisinin durumu kendisine anlatması üzerine öğretmen Emrah Atasoy'u okul yöneticilerine şikayet etti. Okul yönetiminin olayı kapatmaya çalıştığını öne süren Gül Yıldırım, savcılığına başvurdu.

Resim öğretmeni Gül Yıldırım, 1'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda görev yapan eşi Binbaşı Yusuf Yıldırım ile birlikte ses dinleme olayı ile ilgili olarak ne yapıldığını sormak için 10 gün önce Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gitti. Yıldırım çifti Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Taki Ersoy'un makam odasında coğrafya öğretmeni Emrah Atasoy ile karşılaştı. İddiaya göre, Binbaşı Yusuf Yıldırım müdür odasında çay içip sohbet ederken gördüğü Emrah Atasoy'a tepki göstererek, ?Arkamızda ne iş çeviriyorsunuz?? dedi. Çıkan tartışma sırasında Binbaşı Yıldırım'ın elini belindeki tabancasına doğru attığı ve öğretmen Emrah Atasoy'un üzerine yürüdüğü öne sürüldü. Gerginlik üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları coğrafya öğretmeni Emrah Atasoy'u makam odasından dışarı çıkartıp başka odaya götürdü.

Tepebaşı Milli Eğitim Müdürü Taki Ersoy'un, makam odasındaki gerginllik nedeniyle Binbaşı Yusuf Yıldırım hakkında valiliğe şikayet dilekçesi verdi.

Resim öğretmeni Gül Yıldırım'ın okulda ?Atatürkçü' olarak tanındığı, bazı öğrencilere kendisi aleyhinde ifade vermeleri için baskı yapıldığı iddia edildi.

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü okulda dinleme iddiası ile ilgili müfettiş görevlendirdi. Soruşturmanın sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber