DTP Meclis'in 89. yıldönümü kutlamalarına katılmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'in açılışının 89. yıldönümü nedeniyle kutlamaları kabul etti.

TBMM Tören Salonunda gerçekleştirilen kabule, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Bakanlar Kurulu üyeleri, YÖK Başkanı Prof Dr. Yusuf Ziya Özcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, Ankara Valisi Kemal Önal, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Hilmi Bengi, üniversitelerin temsilcileri, bürokratlar ve Meclis çalışanları katıldı.

Dün gece boyunca TBMM Genel Kurulunda oturma eylemi yapan DTP'li milletvekilleri, "AK Parti'yi protesto" gerekçesiyle Meclisteki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreninden sonra kutlamalara da katılmadılar.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kutlamaları beklerken Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile sohbet etti, yanına gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ile de selamlaştı. Başbuğ, daha sonra protokolde yerini alan Başbakan Erdoğan ile tokalaşarak kısa süre sohbet etti.

Kutlamalara ilk gelen lider MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli oldu. CHP Genel Başkanı Baykal yerini aldıktan sonra yanında bulunan Başbuğ ile tokalaşıp kısa süre sohbet etti. Başbakan Erdoğan ile ana muhalefet partisi genel başkanı Baykal'ın el sıkışmaması da dikkati çekti.

Protokolün yerini almasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Toptan, kutlamaları kabul etti. Köksal Toptan, kutlamaların bitiminde basın mensuplarıyla fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber