Bakan Çelik'in koltuğuna oturan çocuk, öğretmen olmak istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını ilköğretim öğrencisi Özüm Nazlı Duran'a devretti.

Bakan Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğuna Ufuktepe İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Özüm Nazlı Duran'ı oturttu. Nazlı'nın makamına oturmasına yardım eden Bakan Çelik, 'Bir gazetecinin kabine revizyonundan kastınız bu mu? yönündeki bir soruya, "Takdir sizin. Neye yorarsanız artık" diye cevap verdi. Duran, konuşmasına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak başladı. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran minik bakan Nazlı, ilk icraatının ne olacağının

sorulması üzerine, doğudaki kız çocuklarının okutulması olacağını söyledi. Anaokulu öğrencilerini de kabul eden Duran, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Büyüyünce ne olmak istediğinin sorulması üzerine Duran, doktor olmak istediğini Karadenizli olduğunu ve oradaki kanser hastalarının tedavisini yapmak istediğini söyledi. Anaokulu öğrencilerinden birisinin büyüyünce 'gelin' olmak istediğini söylemesi üzerine Bakan Çelik, minik kızı kucağına alarak öptü.

Bakan Çelik'in koltuğuna oturan Bakan Vekili 5. sınıf öğrencisi Şeyma Özdemir de, tiyatral ve şiirsel konuşmasıyla büyük beğeni topladı. Yaşından büyük kelimeler kullanan ve cevaplar veren Özdemir, ileride öğretmen olmak istediğini ve bakanlık makamına yükselmek istediğini ifade etti. Bakan Çelik ayrıca, illerden gelen öğrencileri kabul ederek onlara çeşitli hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber