23 Nisan resepsiyonunda kabine değişikliği konuşuldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2009 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı nedeniyle dün gece resepsiyon verdi. Meclis'teki resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ANAP Genel Başkanı Salih Uzun katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanları ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DTP'liler resepsiyona katılmadı. Katılımcılar arasında yüksek yargı mensuplarının çokluğu dikkat çekti. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar ve YSK Başkanı Muammer Aydın da gecede hazır bulundu. TBMM Başkanı Toptan'ın eşi ile birlikte katıldığı resepsiyonun ana konusu kabine değişikliğiydi. Başbakan Erdoğan, bu konuda gazetecilerin sorularına cevap verirken net bir açıklama yapmadı. Erdoğan, gazetecilerin bu konudaki sorularına esprili cevaplar verdi. Erdoğan'la gazeteciler arasında geçen diyaloglar şöyle:

Dün Ankara'da çok heyecanlı dakikalar yaşandı, bugün de o heyecan devam etti. Bugün yarın bir revizyon olacak mı?

-Arkadaşlar, revizyon olduğu anda açıklayacağız, sizler de duyacaksınız.

Bizler de her an tetikte bekliyoruz.

-Niye böyle telaş ediyorsunuz? Zaten sitelere filan girmiş artık.

Tutuyor mu?

-Çok kabiliyetlisiniz.

Takımda kaç oyuncu değişikliği olacak?

-Arkadaşlar, biliyorsunuz bizim takım 25+1...

Sayı değişebilir mi?

-Değişebilir...

Yedekte kaç kişi bekliyor?

-Şu andaki grubun sayısını al önüne, ona göre bul.

GÜL'ÜN GÖREV SÜRESİ YORUMU: MECLİS'İN KARARI BENİM İÇİN SAYGINDIR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ise Meclis'te görev süresiyle ilgili tartışmaları bitirecek anayasa değişikliğine ilişkin görüşleri soruldu. Bu konuda, "TBMM'nin vereceği karar o saygındır. Benim için bir farkı yoktur. Hiç kafa yormadığım ve düşünmediğim bir konu. TBMM nasıl karar verirse gayet iyi verir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber