Kamu-Sen 1.000 TL'lik hediye çekinde ısrarcı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2009 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, krizden etkilenen vatandaşa hediye çeki verilmesi ısrarını sürdürüyor.

Küresel mali krize karşı hükümetin aldığı tedbirlerin yalnızca işverenlere ayrıldığını söyleyen Akyıldız, dar gelirlilere ve memur işçilerden oluşan 9 milyon kişiye 200 liralık hediye çeki verilmesini istedi. Akyıldız, "En az 1 yıl boyunca her ay 1 milyar TL'lik kaynak, harcama çeki yoluyla piyasalara yönlendirilirse, tüketim ve üretim birlikte artacak, devletin vergi gelirleri azalmayacak, artan üretim ihtiyacına paralel olarak mevcut istihdam korunacak ve yeni iş imkanları oluşacaktır." ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Başkanı Akyıldız, düzenlediği basın toplantısında ekonomik krizi değerlendirdi. Bu zamana kadar hükümetin açıkladığı paketlerle yalnızca üretimin desteklendiğini savunan Akyıldız, "Vergi indirimi yoluyla tüketicinin desteklenmesi girişimi ise tüketicinin değil, büyük oranda satıcıların cebine yansıyarak hedefine ulaşmamıştır." dedi. Devletin 36,4 milyar TL'lik maliyet altına girdiğini belirten Akyıldız, "Bu paranın tamamı ya doğrudan ya da dolaylı olarak işverenin cebine gitmiştir. Buna rağmen tüketim talebi artmamış, dolayısı ile üretim de istihdam da artmamıştır. İşten çıkarmalar bütün hızıyla devam etmekte, IMF Türkiye'nin 2009 yılında yüzde 5 küçüleceğini tahmin etmektedir." diye konuştu.

Alınan 36,4 milyar TL'lik tedbirin yaraya merhem olmadığını savunan Akyıldız, "Aynı zihniyetle ve aynı ekonomik araçlarla hareket edildiği sürece değil 36 milyar TL; 360 milyar TL kaynak da aktarılsa krizden çıkılamayacaktır. Yalnızca zenginler biraz daha zenginleşecektir." dedi. Krizden çıkışın yolunun milletin sesine kulak vermekten geçtiğine vurgu yapan Akyıldız, "Türkiye Kamu-Sen olarak, 12 milyar TL'lik kaynakla ülkemizdeki ekonomik durgunluğu aşacağımızı iddia ediyoruz. En az 1 yıl boyunca her ay 1 milyar TL'lik kaynak, harcama çeki yoluyla piyasalara yönlendirilirse, tüketim ve üretim birlikte artacak, devletin vergi gelirleri azalmayacak, artan üretim ihtiyacına paralel olarak mevcut istihdam korunacak ve yeni iş imkanları oluşacaktır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber