Ormanlık alana atılmış çok sayıda ders kitapları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2009 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çorum'un Osmancık ilçesinde ormanlık alana atılmış çok sayıda ders kitabı bulundu.

Kamil yolu üzerindeki tekstil fabrikalarının yanındaki İmrentaş mevkiinde, ormanlık alana atılmış çok sayıda ders kitabı bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler için bastırılan ve parasız olarak dağıtılan yüzlerce ders kitabının ambalajı dahi açılmadan neden atıldığı merak konusu oldu.

Baharın gelmesi ve havaların ısınmaya başlamasını fırsat bilerek kırlara yaban pancarı toplamak için çıkan vatandaşlar tarafından bulunan ders kitaplarının ne zaman ve kimler tarafından atıldığı belirlenemezken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla Çağlar ise olayla ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını belirterek, konu hakkında soruşturma başlatacağını söyledi.

İlçe dışındaki gözden uzak bir bölgede, çalıların altında bulunan ve henüz ambalajı dahi açılmayan ders kitaplarının yağmur ve kar yağışına bağlı olarak ciddi oranda yıprandığı görüldü. Üzerinde 'Yüzde 100 Eğitime Destek' ve 'Haydi Kızlar Okula' kampanyalarının logoları ile 'Para ile satılmaz' ibaresi bulunan kitapların hangi öğretim yılına ait olduğu ise yapılacak inceleme sonrasında belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber