Doğalgaz indirimi, elektrik fiyatlarına da yansıyacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2009 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Başkanı Önder Karaduman, sanayi doğalgazında yapılan yüzde 26 oranındaki indirimin, elektrik fiyatlarına yüzde 15-18 arasında indirim olarak yansıyacağını söyledi.

Doğalgaz fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere yapılan konutlarda yüzde 25, sanayide de yüzde 26 oranındaki indirim, elektrikte de vatandaşın yüzünü güldürecek. Elektrik Üreticileri Derneği Başkanı Önder Karaduman, sanayiye yapılan yüzde 26 indirimin çok önemli bir oran olduğunu belirterek, "Özellikle sanayinin rekabeti açısından bu kritik ortamında canlanması açısından fevkalade önemli bir gelişme bu. Bence çok güzel olmuş. Enerji Bakanlığını tebrik etmek lazım. Çok önemli bir indirim" dedi.

Karaduman, doğalgaz santrallerinde maliyetlerin düşmüş olacağını ve bunun da elektrik fiyatlarına yüzde 15-18 arasında bir indirim olarak yansıyacağını kaydetti. Öte yandan, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) tüm enerji KİT'leriyle ilgili 1 Temmuz 2008'de uygulamaya koyduğu otomatik fiyat mekanizması gereği, elektrik fiyatlarında 4 aylık periyotlarda ayarlama yapılıyor. Abonelere satılan elektriğin birim fiyatını belirleyen TEDAŞ, tarifelerini EPDK'ya gönderiyor ve Kurul'un onaylamasıyla tarifeler uygulamaya konuluyor. Buna göre, son doğalgaz indirimin elektrik fiyatlarına Temmuz ayında yansıyacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber