Erdoğan ve Baykal'dan samimi sohbet

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mayıs 2009 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Odalar ve ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 64. Olağan Seçim Genel kurulu TOBB ETU spor salonunda yapıldı.

Toplamntıya katılan Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın salona girmeden önce samimi şekilde sohbet etmeleri dikkat çekti..

DIŞARIDA SAMİMİSOHBET İÇERİDE ELEŞTRİ

Başbakan Erdoğan,TOBB'da yaptığı konuşmasında anayasa değişikliği tartışmalarını da değerlendirdi. Bir kısım Anayasal düzenlemeler yapmanın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Erdoğan, CHP'yi üstü kapalı olarak ?Yapılacak düzenlemeleri görmeden ?hayır biz yokuz' anlayışı sergilemekle uzlaşı ve mutabakat zemini olmaz" dedi.

Türkiye'de mutabakat zemininin asla bozulmadığını belirten Erdoğan şunları söyledi:

?Birtakım çıkar çevrelerinin şahsi kayıplarından dolayı bir kaos manzarası çizmeye çalıştıklarını görüyoruz. Ancak Türkiye, azimle, kararlılıkla ve mutabakat zemininde yoluna devam ediyor. Türkiye'de on yılların ardından nihayet oluşan mutabakat zeminini tahrip etmeye yönelik girişimler olduğunu, teşebbüslerde bulunduğunu biliyoruz. Onun için 'hukuk, demokrasi' diyorum. İstikrara, güven ortamına kastedenler, Türkiye'nin mutabakat zeminini bozmaya çalışanlar, huzur ortamını provoke etmeye çalışanlar, demokrasi ve hukuk içinde gereken cevabı buluyorlar, bulmalılar. Bunu engellemeye çalışmak, Türkiye'nin ilerlemesini, istikrarını engellemeye çalışmaktır. Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir, demokratik olgunluğa erişmiştir, hukuk sağlam zeminde görevini yapmaktadır. Her bir ferde, vatandaşa düşen, demokrasi ve hukukun tüm boyutlarıyla işlemesine yardımcı olmaktır. Süreçle ilgili sorunlar, aksaklıklar, noksanlar olabilir fakat tüm bu sorunlar da bizzat hukuk tarafından çözüme kavuşturulmalıdır. Hukuka dil uzatmak, hakimlerimizi, savcılarımızı, töhmet altında bırakmak toplumsal mutabakatı bozmaya çalışarak buradan rant elde etme gayretine girmek, hiç kimseye fayda sağlamaz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber