Mobil internete vergi indirimi yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2009 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

GSM operatörleri, farklı vergi oranları nedeniyle internet erişimiyle diğer haberleşme hizmetlerini ayrıştırabilmesi halinde, internet hizmetlerine yüzde 5 oranında özel iletişim vergisi (ÖİV) uygulanacak.

Hazır kartlarda bu kapsamdaki ÖİV indirimi için ise kartın sadece internet erişim hizmeti amacıyla kullanılabilir olması gerekecek.

Maliye Bakanlığı'nın Özel İletişim Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Tebliğde, kablolu, kablosuz internet servis sağlayıcılığı hizmeti sunan işletmeciler tarafından verilen internet erişim hizmetlerinde 1 Mart 2009'dan geçerli yüzde 5 oranında ÖİV uygulandığı ifade edildi.

GSM operatörleri tarafından verilen her nevi mobil telekomünikasyon işletmeciliği kapsamındaki tesis, devir, nakil ve haberleşme hizmetlerinin yüzde 25 oranında ÖİV'ye tabi bulunduğu belirtilen tebliğe göre, bu mükelleflerin 1 Mart 2009 tarihinden itibaren verdiği internet erişim hizmetlerinde, bu hizmetlerin ayrıştırılabilmesi şartıyla yüzde 5 oranında ÖİV uygulanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber