?Hırsızistan'a izin vermeyen kaymakama tayin

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tuncay Özinel Tiyatrosu'nca hazırlanan ?Büyükler için masal, Hırsızistan? isimli oyunun temsiline izin vermeyen Keşan Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma'ya tayin edildi Yeni Kaymakam Metin Borazan, oyun için hem izin verdi, hem de ?4 Mayıs'ta oynanacak oyunu izlemeye eşimle beraber gideceğim? dedi

Tuncay Özinel Tiyatrosu tarafından sahnelenen ?Büyükler için Masal, Hırsızistan? adlı müzikli güldürü, Keşan Belediyesi'nin davetlisi olarak geçtiğimiz ay Keşan Kültür Merkezi'nde sergilenecekti.

Ancak oyun, aynı gün merkezde bir okulun provasının olduğu gerekçe gösterilerek Kaymakam Abdülkadir Karataş tarafından iptal edilmişti.

İlk icraatı oyuna izin vermek

Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan, ?kaymakamın, oyunu, tamamen iktidarı eleştirdiği için iptal ettiğini? ileri sürmüştü. Milliyet'in ?Hırsızistan'da sansür var? başlığıyla duyurduğu haberden sonra ise Edirne Valiliği kaymakam hakkında soruşturma açmıştı.

Kaymakam Abdülkadir Karataş'ın görev yeri, nisan ayı başında değiştirildi ve Karataş Manisa'nın Soma ilçesine tayin edildi. Yerine ise Giresun'un Espiye ilçesinden Kaymakam Metin Borazan getirildi. Borazan'ın da ilk icraatı Hırsızistan oyununa izin vermek oldu. Keşan Belediyesi'nin davetlisi olarak 4 Mayıs'ta Halk Eğitim Merkezi'nde oynanacak oyun için yeni Kaymakam Borazan, yerel basına ?Oyunu eşimle birlikte izleyeceğim? açıklaması yaptı.

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, ?Kaymakamlık iznimizi verdi. Kültür Bakanlığı'ndan izinli bir oyun. Oynatılmaması garipti. Ama eski kaymakam partizanca davranıyordu. Tabii ki halk 29 Mart'ta cezasını kesti. Yüzde 54 ile yeniden başkanlığa seçildim. Onu da ilçemizden gönderdiler. Devleti özlemiştik. Yeni kaymakamımız devlet adamı ciddiyeti içinde hareket ediyor. Oyuna eşiyle birlikte katılacağını açıkladı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber