Meteroloji'den yağış uyarısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Ankara'nın güney ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, öğle saatlerinden itibaren Güney Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar), Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Konya, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinde), Orta Karadeniz (Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu), Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Elazığ, Malatya, Tunceli ile Ankara'nın güney ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiği kaydedildi.

Ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Diğer taraftan Akdeniz açıklarında etkisi devam eden toz taşınımının Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine hareket ettiği bildirildi.

Bu nedenle oluşabilecek görüş mesafesinde azalma, hava kirliliği gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber