Cumhurbaşkanı Gül'den onay

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 17:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, 5891 sayılı Kanun'u yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Gül'ün onayladığı kanuna göre, imalat sektörünün yanı sıra hizmet ve ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler de KOSGEB desteklerinden yararlanacak.

Yasayla KOSGEB'in hedef kitlesi, imalat sanayi dışındaki küçük ve orta ölçekli işletmeleri ve girişimcileri de kapsayacak şekilde genişletilecek. Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler "girişimci" olarak tanımlanacak.

KOSGEB'in vereceği hizmetler ve desteklerden yararlanacak işletmelere ilişkin sektörel ve bölgesel öncelikler, günün ekonomik ve sosyal şartlarına göre Bakanlar Kurulunca belirlenecek.

Yasa, KOSGEB ile hukuki ihtilafı nedeniyle desteklerden yararlanamayan işletmelere de kolaylık getiriyor.

Kullandırılan desteklerden, uygunsuzluğu tespit edilerek ihtilaflı hale gelen veya haklarında dava açılan işletmelerin, ana parayı yıl sonuna kadar bir kerede ödemesi, mahkeme masrafları ve vekalet ücretlerini karşılaması kaydıyla, bir kereye mahsus olmak üzere, faiz alacaklarından vazgeçilecek. Böylece, işletmeler KOSGEB desteklerinden herhangi bir işleme gerek kalmaksızın yararlanmaya devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber