Erdoğan: Deniz Baykal, Ergenekon davasına 'takoz' oluyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2009 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, devam eden Ergenekon davasına takoz oluyor." dedi.

Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, hedeflerini çok yüksek tuttuklarını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, "Biz Ankara'da siyasi tartışmalarla vakit öldürmek yerine Türkiye'yi dünyaya taşımanın, dünyada rekabet edebilir ülke haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken önümüze çıkarılan her türlü engeli de soğukkanlılıkla sağduyuyla demokrasi ve hukuk çerçevesinde aşmanın gayretinde oluyoruz." şeklinde konuştu.

Birilerinin bütün uyarıları ricalarına rağmen devam etmekte olan bir yargı süreciyle ilgili hem siyaseti hem yargı tahrik eden, tahkir eden yaklaşımını sürdürdüklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu tahriklere ve bu gerilim politikasına asla prim vermedim. Asla prim vermeyeceğim. Ancak şunu da hatırlatmak isterim. Ben devam eden yargı sürecinin hiç tarafında değilim. Bu davanın ne sağında ne solunda, ne altında ne üstünde de değilim. Ama aziz milletimizin de çok net olarak gördüğü bir şey var."

Erdoğan, "Birileri bu davanın önünde takoz olmak için elinden geleni yapıyor. Birileri Türkiye'nin aydınlanmasının, karanlık ilişkiler önündü, hukuk dışı örgütlenmelerin açığa çıkmasının önünde engel olmaya devam ediyor. Kim ne yaparsa yapsın biz hukuka inanıyoruz, güveniyoruz. Hukuk üstünlüğüne önem veriyoruz, demokrasiyi her şart altında koruruz ve korumaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber