Kriz ayakkabısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2009 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tornavidayla değiştirilebilir üst bantlar sayesinde farklı renk ve modelde ayakkabı veya terliğe sahip olmak mümkün...

İzmir'de yaşayan ayakkabı tasarımcısı Erol Sezen, ayakkabıya düşkün kadınlarla, ayakkabıya yapılan harcamayı ?gereksiz masraf? olarak gören erkeklerin beklentilerini aynı noktada buluşturmayı başardı.

İzmir'de 4 yıl öncesine kadar ayakkabıcılık yapan, şimdi bir fabrikada işçi olarak geçimini sağlayan Erol Sezen (32), farklı modellerde kullanılabilen giysilerden ilham alarak, 1 yıllık çalışması sonucu, üst kısmı değiştirilerek farklı model ve renklerde kullanmayı olanaklı kılan bir ayakkabı tasarladı.

Tasarımını anlatan Sezen, patentini aldığı ve uluslararası patent için hazırlık yaptığı tasarımının seri üretime geçmesi durumunda büyük ilgi göreceğine inandığını belirterek, ?Bu ürünün Türk firmaları tarafından pazarlanmasını çok istiyorum? dedi.

Tasarladığı ayakkabının yanlarında, çok kez sökülüp takılsa da deforme olmayacak nitelikte vidalar bulunduğunu ifade eden Sezen, bir tornavida aracılığıyla değiştirilebilen üst bantlar sayesinde, bir dakika içinde farklı renk ve modelde yeni bir ayakkabı veya terliğe sahip olmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Sezen, maliyeti normal bir ayakkabıyla aynı olan bu özel tabanı alan kişinin, son derece düşük ücretle satılacak yüzlerce renk ve model bant seçenekleri arasından istediklerini alarak, her seferinde ?yeni? bir ayakkabıya kavuşacağını söyledi.

Sezen, şöyle konuştu:

?Bu ayakkabıya 'kriz ayakkabısı' diyebiliriz. 5 farklı model aldığınızda, bunun bedeli size 1.5 çift ayakkabı maliyetini geçmez, yani iki çift ayakkabıdan daha düşük maliyetle 10 çift farklı ayakkabınız olacak. Gündüz giydiğiniz pembe terliği, akşam siyah bir gece ayakkabısına dönüştürebileceksiniz.?

Sezen, projesinin özellikle ayakkabıya düşkün hanımlar ile çalışan kadınlardan büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber