Denizlerde petrol araması yaygınlaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2009 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, kara alanlarına yönelik sürdürdüğü veri toplama proje çalışmalarını, denizlere de yaygınlaştırıyor.

TPAO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri kapsamında kuyu öncesi deniz alanlarında veri toplama çalışmaları için yeni bir ihale daha açıldı.

-TPAO VERİ HİZMETİ ALACAK-

Yeni enerji kaynaklarının bulunması amacı ile yürütülen proje, Lokasyon yerlerinin deniz tabanına ait jeofizik,jeoteknik, jeolojik istikşaf, jeokimyasal ve oşinografik verilerin lokasyon noktasında elde edilmesi ve bin 467 kilometre yüksek ayrımlı iki boyutlu (2B) veri toplama ve toplanan bu verilerin gemide ve-veya merkezde işleme hizmeti alımı işlerini kapsıyor.

12 Mayıs 2009 tarihinde TPAO Genel Müdürlüğünde yapılacak ihale sonrası ihale kapsamında yer alan çalışmalar hizmet alımı şartnamesine uygun olarak gerçekleştirilecek.

Bir yıl süreyle deniz alanlarında sürdürülecek veri çalışmaları sonrasında elde edilecek tüm bulgular, TPAO Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber