Selçuk Üniversitesi'nden 'hakaret' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2009 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü, Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın gazetecilere hakaret etmediğini bildirdi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Okudan'ın Konya'ya döndüğü sırada, evinin önünde bekleyen ve kendisinden açıklama isteyen gazetecilere, ?Basında çıkan haberleri değerlendirip daha sonra bir açıklama yapacağım? dediği belirtildi.

Bu ifadelerin bazı basın yayın organlarında ?basına hakaret edildi? şeklinde verilmesinin, üniversite yönetimi tarafından şaşkınlıkla karşılandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Söz konusu ifadeler kesinlikle Rektör Okudan'a ait değildir. Yüce Türk adaletine güvendiği kadar basın özgürlüğüne de önem veren Okudan'ın gazetecilere hakaret etmesi mümkün değildir. Gazetecilerin açıklama isteği saat 04:00'te Rektör Okudan tarafından, yorgun olması ve basında çıkan haberleri değerlendirdikten sonra yapma isteği üzerine reddedilmiştir. Türkiye'nin en büyük ve huzurlu üniversitesinin rektörü Prof. Dr. Okudan, basın özgürlüğüne verdiği önem kadar basın yayın kuruluşlarının doğru haber vermesine de önem vermektedir.?

Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) yaptığı yazılı açıklamada, Adana'da devam eden dava sürecinde ?sanık? sıfatıyla yargılanan ve 5,5 aylık tutukluluk süresinin ardından mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan SÜ Rektörü Süleyman Okudan'ın evine girerken, avukatına söylediği ve kameralara takıldığı belirtilen sözlerin ?gazetecilere yönelik hakaret içerdiğini? öne sürmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber