Bilişim Olimpiyatları'nda Bursalı öğrenci dünye ikincisi oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2009 14:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

FATİH KARAKILIÇ

BURSA- Bursa Özel İlkbahar İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Şeker, Uluslararası Bilişim Olimpiyatları'nda (EBİKO 2009 ) dünya ikincisi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı-Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Teknoloji Tasarım ve Sanat Merkezi ile Atlantik Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen EBİKO ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

32 ülke, 72 il, 755 okul ve 4609 projenin yarıştığı EBİKO 2009'da Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları bünyesinde öğretimine devam eden İlkbahar İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Ömer Şeker'in e-gelecek kategorisinde 'Simultane Tercümede Tercüman Kulaklık Sistemi' projesiyle gümüş madalya kazanması coşkuyla karşılandı.

Dünya ikinciliği ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü İbrahim Sözen, "Başarılarından dolayı öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Başarılar sene başından beri yapılan sistemli çalışmaların bir neticesidir. Ayrıca üç yıldan beri de ECDL (Avrupa Bilgisayar Kullanım Sertifikası) Yetkili Test Merkezi olan okulumuzda, bilişim alanında geleceğin dâhilerini yetiştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Bursa İlkbahar İlköğretim Okulu EBİKO proje danışmanı ve Bilişim Teknolojileri Zümre Başkanı İsmail İnan ise, "Uzun süredir yürütmüş olduğumuz proje çalışmalarımız sonucunda dünya ikinciliği gibi önemli bir derece kazanmamız bizi mutlu etti. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim." şeklinde konuştu.

Nilüfer İlkbahar İlköğretim Okulu'nun EBİKO 2007'de dünya 5.'liği, E-Dream Web Tasarım 2009'da Türkiye ikinciliği bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber