13 Mayıs 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan'da.

- Erdoğan, Haydar Aliyev'in anıt mezarı ile Azerbaycan ve Türk şehitliklerini ziyaret edecek.

- Başbakan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek, heyetler arası görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı yapacak.

- Azerbaycan Milli Meclisinde konuşacak olan Erdoğan, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği konutunda Türk iş adamları, dernek temsilcileri ve büyükelçilik mensuplarının bulunacağı resepsiyona iştirak edecek.

- Başbakan Erdoğan, Batu Sarayı'nda da resmi akşam yemeğine katılacak.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oksford İslami Araştırmalar Merkezi Mütevelli Heyeti'nin Dolmabahçe Sarayı'ndaki toplantısına katılacak.

- Gül, 7. Avrasya İslam Şurası heyetini Dolmabahçe Sarayı'nda kabul edecek.

- Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki "Lizbon: Bir Başka Şehirden Hatıralar" sergisinin açılışını yapacak olan Cumhurbaşkanı Gül, Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva'nın Çırağan Sarayı'nda onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

3- TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanacak.

-Toptan, Danışma Meclisi Ankara Üyesi Necmettin Narlıoğlu'nun TBMM'deki cenaze törenine katılacak, Kore Ulusal Meclisi Ulusal Savunma Komitesi Başkanı Hak Song Kim ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara'da, AK Parti Siyaset Akademisinde "Deneyim Paylaşımı" konulu ders verecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Muhabirleri Derneğinin Ankara'daki "Altın Kalem" ödül törenine katılacak.

6- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da "İslam Konferansı Teşkilatı Ülkeler Teknik Yardım Örgütleri 1. İstişare Toplantısı"na katılıyor.

7- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İstanbul Üniversitesince düzenlenen "Atatürk ve Döneminden Medeniyete Bakışlar" panelinde konuşacak.

8- Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübü'nün "İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ve Turizm Ekonomisi" konulu toplantısına katılacak.

9- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Madrid'deki temasları kapsamında İspanya'nın AB Devlet Sekreteri Diego Lopez Garrido ile görüşecek.

- Bağış, İspanya'dan Türkiye'ye dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapacak.

10- Bilge köyüne ziyaretler...

- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 44 kişinin silahlı saldırıda yaşamını yitirdiği Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünü ziyaret edecek.

- Bilge Köyünde yaşanan saldırı olayını araştırmak üzere TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan altkomisyonun da köyde incelemede bulunması bekleniyor.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ankara'da, "Global Gıda Güvenliği" konferansına katılacak.

- Bakan Eker, DenizBank'ın Tarım ve Köyişleri Bakanlığı işbirliğinde başlattığı "tarım seferberliği" kapsamında "1000 Köye 100 Bin Kitap" projesinin Ankara'daki tanıtım toplantısında da konuşacak.

12- Türkiye Kupası'nda final gecesi...

- Futbolda 47. Fortis Türkiye Kupası final maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş, İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

13- POS tefecileri...

- Gelir İdaresi Başkanlığı, 81 ilde satış noktası (POS) cihazlarıyla tefecilik yapanlara yönelik kapsamlı bir inceleme başlattı.

- Kuyumcu ve kontör satıcılarında yoğunlaşan POS tefeciliğe son dönemde beyaz eşya satıcılarının da yöneldiği belirlendi.

- En fazla İstanbul'da POS tefeciliği yapıldığını tespit eden Gelir İdaresi Başkanlığı, son 2 ayda risk analiz merkezinin şüpheli bulduğu 5 bin kişi için inceleme istedi.

14- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Türkiye ile Suriye Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemlerine İlişkin Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Anayasa Komisyonunda, Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, İMKB ve İstanbul Altın Borsası Başkanlığının 2007 Yılı hesapları denetlenecek.

15- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu toplantısında, görev süresi sona erecek 3 üst kurul üyesi için kura çekimi yapılacak.

16- TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı tarafından İnönü Üniversitesinde düzenlenen "Engellilik ve Gençlik" konferansına konuşmacı olarak katılacak.

17- Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Vekili Fatih Acar, Türk-İş ile Hak-İş'i ziyaret edecek.

18- Emniyet Genel Müdürlüğünce düzenlenen, "Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar ve Çözüm Projeleri" konulu bölge değerlendirme toplantısı Bursa'da yapılıyor.

19- Ana temasını yenilenebilir enerjinin oluşturduğu 15. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

20- "Türkiye 17. Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Kongresi ve Sergisi IPETGAS 2009" Ankara'da yapılacak.

21- Altın Palmiye için bu yıl 20 filmin yarışacağı 62. Cannes Film Festivali başlıyor.

22- Tören... Toplantı...Ziyaret

- Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı arafından Ankara'da, "Krizden Çıkışta Üretimi ve İstihdamı Teşvik Politikaları" konulu panel yapılacak.

- Türkiye'de 24 kenti ve 8 Avrupa ülkesini kapsayan "Avrupa Edebiyatı Türkiye'de - Türk Edebiyatı Avrupa'da" kültür projesinin ikinci etabı Malatya'da başlayacak.

- Gazi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu ve hizmet binasının açılışı dolayısıyla tören yapılacak.

- Ankara Valisi Kemal Önal, başkentte bulunan Tiran Valisi Ruzdhi Keçii ile görüşecek, MOBESE sisteminin imza törenine katılacak.

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk-İş 3. ölge Temsilciliği'ni ziyaret edecek.

- Acaristan Özerk Cumhuriyeti'nin Yüksek Şura Başkanı Mikheil Makharadze başkanlığındaki heyet, Trabzon İl Genel Meclisini ziyaret edecek.

- Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü Abdullah Çelik, banka ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasınca Trabzon'da yapılacak kredi bilgilendirme toplantısına katılacak.

- Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği tarafından 2-4 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne ilişkin detaylar, İstanbul'da basın toplantısıyla duyurulacak.

- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu ile Özyeğin Üniversitesi arasında, "KOBİ'lerde Kurumsal Yapının Güçlendirilmesi ve Kapasitelerinin Artırılması" ana başlığı altında 5 yıllık işbirliğiğini öngören anlaşma İstanbul'da imzalanacak.

- Ege Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "2. Sektör Tanıtım ve İşbirliği Günleri" İzmir'de yapılacak.

23- Galatasaray Kulübü'nün mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı, Galatasaray Adası'nda yapılacak.

24- Hentbolda Bayanlar ve Erkekler Süper Ligleri play-off final serisinde Trabzon, Bursa, Ankara, İzmir ve İstanbulda toplam 5 maç oynanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber