Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 13 Mayıs 2009 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'de sıcaklık gün gün artmaya devam ediyor. Cuma günü ve hafta sonu sıcaklık güneyden esecek rüzgarla 30 dereceye çıkacak. Yağışlar ise bölge bölge devam ediyor.

- İstanbul bugün zamanla bulutlanıyor, akşam ve gece yağmur geçişi de var ama sıcaklıkta artış sürüyor, hafta sonu 30 derece. Ankara bugün daha sıcak, yarın bahar yağmuru olabilir. İzmir, Bursa ve Adana da gün gün ısınmaya devam ediyor, sıcaklık cuma günü 30 dereceye yükselecek.

Marmara'da sıcaklık 25 dereceyi aşıyor, güneyindeki kentler güneşli ama kuzeyindeki kentler bugün bulutlanacak. Edirne, Kırklareli, Kocaeli boyunca yağmur geçişi var. Cuma günü sıcaklık hızlı artışla 30 ve üzerine çıkıyor.

İç Anadolu'da sıcaklık gün gün artarak yarın 25, cuma günü 28 dereceye yaklaşacak, hafta sonu bu bölgede 30 derece, kuzeydeki kentlerde yarın yağmur geçişi olabilir.

Ege kıyılarında 27-28 dereceye çıkan sıcaklık, hafta sonu 35 dereceye yaklaşacak. Nem oranı artık hissedilen sıcaklığı yükseltiyor.

Güneyde önümüzdeki günler boyunca güneş parlıyacak. Bugün sadece Isparta'da kısa süreli yağmur yağabilir. Yarından itibaren sıcaklık Adana'dan, Güneydoğu'ya 30 dereceye çıkacak. Bugün ise Antalya 29, Diyarbakır 25 derece.

Doğu Anadolu da her gün biraz ısınıyor, bugün hava güneşli, yağış yok, sıcaklık Erzurum'da 16, Malatya'da 24 dereceye çıkıyor. Yağmur perşembe, cuma Erzurum, Kars çevresinde devam edecek. Hafta sonu ısınma daha etkili.

Karadeniz Samsun'dan Rize'ye güneşli ve sıcak ama Batı Karadeniz'de hava zamanla daha bulutlu ve yağmurlu olacak. Yarın ise bölgenin genelinde bahar yağmuru var, sıcaklık cumadan itibaren daha yüksek. Bugün Trabzon 22, Bolu 24 dereceye çıkıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber