Hafriyat için rüşvet alan kişi İSKİ görevlisi çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 13:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kamu kurumlarında çalışan görevlilerin rüşvet alarak iş yaptıkları, iş takibi yaptıkları gibi duyumlar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri ucu İSKİ'ye uzanan bir şebekeyi ortaya çıkardı. Aralarında bazı harita mühendisleri, kısım amirleri ve İSKİ çalışanı memurların da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Rüşvet alırken suçüstü yakalanan kişinin yasak olmasına rağmen su havzasına hafriyat döktürmek için anlaştığı, aynı kişinin su havzasını korumakla görevli kısım şefi olduğu ortaya çıktı. İSKİ görevlileri, soruşturma aşamasında olduğu için konuya ilişkin açıklama yapmayacaklarını söyledi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İşletmeleri (İSKİ) bünyesinde görev yapan bazı yöneticilerin isimleri rüşvet iddialarına karışınca ilgili birimleri şikayetler ulaştı. Olayın jandarma sorumluluk alanında meydana gelmesi nedeniyle İstanbul Jandarma Komutanlığı'na bağlı bir ekip, konuyla ilgili inceleme başlattı. Araştırmalarda İSKİ'de çalışan ve yönetici konumunda bulunan idari amirler ve bazı harita mühendislerinin bazı müracaatlar karşılığında rüşvet aldıkları ve usulsüz olarak evrak takibi yaptıkları belirlendi. Bunun üzerine şebekenin nasıl çalıştığını ve hangi kişilere kadar uzandığının belirlenmesi için özel bir ekip kuruldu. Hazırlanan ekibin ilk icraatı rüşvetin delillendirilmesi için harekete geçmek oldu. İlgili kişilerle yasak olmasına rağmen su havzası içine hafriyat dökme işi için bağlantıya geçen jandarma, 2 bin lira karşılığında görevlilerle anlaştı. Buluşma yerinde rüşveti sivil kıyafetli jandarma ekiplerinden alan şüpheliler gözaltına alındı. Hafriyatın dökülmesi için anlaşılan bölgenin Alibeyköy'deki su havzası olduğu ortaya çıktı.

- RÜŞVETİ ALANLARDAN BİRİ SU HAVZASINI KORUMA ŞEFİ ÇIKTI -

Jandarmanın ilk operasyonunda gözaltına alınan kişilerden Avni A'nın İSKİ'de görev yaptığı ve aynı zamanda Alibeyköy Su Havzası Koruma biriminin şefi olduğu ortaya çıktı. Operasyon kapsamında belirlenen 14 kişinin birlikte hareket ettiklerinin ortaya çıkarılmasının ardından 12 Mayıs 2009 tarihinde sabah 07:00 sıralarında başlatılan çalışmada Arnavutköy, Bağcılar, Bayrampaşa, Büyükçekmece, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Fatih, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece ve Sultangazi'de 16 ayrı adres tespit edildi. Belirlenen adreslerdeki kişilerin yakalanması için çok sayıda jandarma ekibiyle harekete geçen görevliler, 14 kişiyi gözaltına aldı. Jandarmanın teknik ve fiziki takibi sonucu elde ettiği bilgilere göre gözaltına alınan kişilerin rüşvet aldıkları, rüşvete aracılık ettikleri, usulsüz olarak evrak takibi yaptıkları ve bunun yanında usulsüz evrat takibi sonunda bazı evrakların işleme konulmadan yok edildiği de iddia edildi.

Bu arada İSKİ görevlileri, soruşturma aşamasında olduğu için konuya ilişkin açıklama yapmayacaklarını söyledi.

-RÜŞVETÇİLER ARASINDA HARİTA MÜHENDİSLERİ DE VAR -

Operasyonda gözaltına alınan kısım şefi Avni A'nın yanı sıra, yine kısım amiri olan Saniye Ş., harita mühendisleri İbrahim Y., Nurettin U., Zafer K., Eyüp T., İsmail Ç., Özcan Mustafa Ö., Hasret D., Hidayet A. Mehmet K., Lütfü A., Celal T.,Nihat Ö., Gökalp A ile Atilla E'nin bulunduğu belirtildi. Yakalanan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 24 adet 9 milimetre mermi, 23 adet tüfek mermisi, 9 adet kurusıkı tabanca mermisi, 2 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet harici bilgisayar belleği, flash disk, bazı banka kartları ve cep telefonları ele geçirildi.

Jandarmada ifadeleri alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber