Banka müdürüne zimmet gözaltısı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Mayıs 2009 16:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA'da müdürlük yaptığı bankada müşterilerin hesaplarını boşaltarak teyzesinin hesabına 1 milyon TL aktardığı iddia edilen M.E., polis tarafından gözaltına alındı.

Banka müfettişlerinin yaptığı incelemede, bir bankanın Antalya Şubesi Müdürü M.E.'nin, müşterilerin hesaplarından interaktif bankacılık sistemini kullanarak, yurt dışında yaşayan teyzesinin hesabına 1 milyon TL aktardığını belirledi. İnteraktif bankacılık sisteminde banka müşterilerinin hesap bilgilerini bilen M.E.'nin, telefonla bankayı arayıp hesap bilgilerini vererek teyzesine ait başka bir hesaba para aktardığı ve iletişim numarası olarak da kendi kullandığı cep telefonunu verdiği ortaya çıktı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlar Büro Amirliği ve Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı ortak çalışma sonunda banka müdürü M.E., dün akşam saatlerinde evinde gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Mali Suçlar Büro Amirliği'ne getirilen E., burada ifade verdi.

M.E.'nin aynı bankada bulunan hesabına savcılık kararıyla el konulurken, müfettişlerin bankada yapacağı incelemenin ardından E.'in hesabına geçirdiği para net olarak belli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber