Ticari araçlarda son kampanyalar

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 08:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Hafif ticari araçlarda rekabet yeni kampanyalarla birlikte her geçen gün kızışıyor. 2 bin lira peşinle ticari araç alma fırsatı sunan Fiat'a, 4 günde 3 bin sipariş geldi...

Otomotivcilerin elindeki stokları eritebilmesi için uygulamaya alınan ÖTV indirimi, birçok fırsatı da beraberinde getirdi. ÖTV indirimiyle asıl hedef 1.6 litrelik otomobillerdi. Fakat hafif ticari araçlar da bu indirimden payına düşeni aldı. Bu sınıfta yüzde 10 olan ÖTV miktarı, indirimle yüzde 1'e çekildi.

Böylece ülkemizde büyük satış rakamlarına ulaşan bu araçlar, belirgin miktarda ucuzladı. Bunun üzerine özellikle yerli üreticilerin ?KDV de bizden? demesi, hafif ticari pazarında da dikkat çekici bir hareketlenmeye yol açtı. Geçtiğimiz günlerde Fiat Ticari Araçlar'ın başlattığı yeni kampanya, araç ihtiyacı olmayan tüketicilerin bile düşünmesine yol açtı.

30 BİN ZİYARETÇİ

Fiat Marka Direktörü Okan Baş, ticari araç alacaklar için hazırladıkları kampanyanın yoğun talep gördüğünü söyledi. Tüketicilere alım kolaylığı sağlamak için böyle bir kampanya hazırlamaya ihtiyaç duyduklarını kaydeden Baş, ?ÖTV indiriminin sona ermesine 1 aydan kısa bir süre kaldı. Startını verdiğimiz yeni kampanyayla düşük peşinatla 48 aya varan vadelerle Fiat ticari araç sahibi olmayı kolaylaştırıyoruz? dedi.

4 günde ?ikibinlegeleneticari.com? sitesini 30 binin üzerinde tekil kullanıcının ziyaret ettiğini vurgulayan Baş, şunları söyledi: ?Bu ziyaretçilerden de 3 binden fazlası siteye istediği araç için kayıt bıraktı. Kayıt bırakanları arayıp istedikleri aracı temin etmeye çalışıyoruz. Bu kampanya döneminin ticari araç alacaklar için en uygun koşulları sunan dönem olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.? Fiat gibi birçok marka da cazip kampanyalarla ticari araç alacaklara uygun şartlar sunuyor. 15 Haziran'dan sonra fiyatlardaki ÖTV'nin yüzde 1'den tekrar 10'a çekileceği düşünülünce 3 bin lirayı bulan indirimlerden yararlanmak isteyenlerin elini çabuk tutmasında fayda var.

Gökhan KARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber