Yurtta hava durumu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Mayıs 2009 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'yi etkisi alatına alan aşırı sıcaklar, iç ve doğudaki bölgeleri etkilemeye devam ediyor. Batıda ise kuvvetlenmeye başlayan poyraz sıcaklığı yarın düşürmeye başlayacak. Bu hafta batı kesimlerde yağmur da var.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da sıcaklık yine yüksek, 28 derece. Ancak sertleşen poyraz sıcaklığı hergün 1-2 derece düşürecek ve havayıda bulutlandıracak. Ankara'da iki gün daha sıcaklık yüksek 32 derece. Çarşamba günü kısa süreli yağmur yağabilir. İzmir'de bu akşamdan itibaren dört gün yağmur geçişleri olacak. Bursa'da bu akşam da yağmur bekleniyor. Adana'da sıcaklık gölgede 34 derece.

Marmara'da üç gündür sıcaklık 30 dereceyi aşıyor. Bugün de yüksek, Sakarya 34 derece. Ancak bu hafta poyrazın kuvvetlenmesi ile çarşamba günü yeniden 23 dereceye doğru inecek. Bugünlerde Çannakkale, Balıkesir, Bursa arasında kısa süreli yağmurlar bekleniyor.

İç Anadolu iki gün daha çok sıcak. Sıcaklık 30 dereceye çıkıyor. Bugün Eskişehir'de yarın akşam ise Eskişehir -Konya arasında kısa süreli yağmurlar olacak.

Ege'de günlerdir etkili olan yüksek sıcaklığın ardından yağmur geliyor. Bu öğleden sonra Kütahya-Afyon çevrelerinde görülmeye başlayacak yağmur, Yaklaşık dört gün, Aydın'dan, Muğla'ya kadar aralıklarla sağanak şeklinde sürücek. Yağmur uzun süreli değil ama, kuvvetli yağabilir.

Akdeniz'de nem oranı kıyılarda yüzde 70'i buluyor, hissedilen sıcaklık ise gölgede 35 dereceye çıkıyor. Çarşamba günü Antalya çevreleri bulutlanmaya başlayacak ve perşembe günü akdeniz yağmurlu olacak. Güneydoğu'da sıcaklık artışını sürdürüyor, Gaziantep 33, Şanlıurfa 35 derece.

Doğu Anadolu'güneşli ve sıcak. Sadece Van ve Hakkari'de kısa süreli yağmur olabilir. Erzurum 23, Malatya 32 derece.

Karadeniz'de güneş görülüyor ama bugünlerde gökyüzü daha bulutlu olacak. Zonguldak-Bartın Sinop boyunca poyraz kuvvetleniyor, açıklarda ise üç gün fırtına bekleniyor, bu nedenle hava serinleyecek. Salıdana itibaren Bolu ve iç kesimlerde hafif yaz yağmuru da bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber