Sakarya'da toprağa gömülü 22 varil bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2009 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Karasu ilçesinde vatandaşların ihbarı üzerine boş bir arazide yapılan kazı çalışmasında, içinde katı atık olduğu belirtilen 22 varil bulundu.

Kazı alanında inceleme yapan Adapazarı İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, varillerde yaptıkları kontrolde, mikro gram düzeyinde ve tehlike arz etmeyen boyutlarda radyasyona rastladı.

Darıçayırı Belediye Başkanı Ahmet Başaran, yaptığı açıklamada, vatandaşların ihbarları üzerine beldede kazı çalışması başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Edindiğimiz bilgilere göre sadece varil değil, kamyon kasasına naylon örtü serilerek doldurulmuş açık atık maddeler de gömülmüş. Belde merkezinin ana yola bağlanması için açılan yeni yoldaki çalışmalar sırasında, buradaki hafriyatın atıldığı boş araziye Gebze'den getirilen zehirli atıkların gömüldüğü şeklindeki dedikodular bitmek bilmedi. 29 Mart seçimleri öncesinde belde halkına bu işi açıklığa kavuşturmak için söz vermiştim. Seçimi kazandım ve hem bu sözümü yerine getirmek, hem de söylentilere bir son vermek amacıyla kazı talimatı verdim." Karasu Cumhuriyet Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber