Baykal, belediyelerden yurt istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2009 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Belediyelerimizden öncelikle istediğimiz işlerden birisi yurt açılması" dedi.

Samsun'da Atakum Belediye Başkanlığı'nı ziyareti sırasında partililerle bir araya gelen Baykal, partililerin sorunlarını dinledi.

Baykal'dan çeşitli isteklerde bulunan partilerden bazılarının yurt yaptırılması talebi üzerine Atakum Belediyesi'nin böyle bir projesi bulunduğunu belirten Baykal, şunları kaydetti:

"Belediyelerimizden öncelikle istediğimiz işlerden birisi yurt açılması. Üniversite öğrencileri için yurt açılması. Özellikle de kız yurdu açılması. Çünkü en çok tesir altına alınanlar kızlarımız. Kızların kaybedilmesinin topluma bedeli çok fazla, sahiplenmemiz lazım. Onun için yurt açılsın. Erkekler için de kızlar için de açılsın. Ama kız öğrenci daha öncelikli olsun. Bütün belediyelerimiz ellerindeki olanakları bu amaçla kullanmalıdır."

Belediyelerin yurt yaptırmalarına mali olanaklarının elvermemesi halinde bu işe öncülük yaparak katkı verecek insanları bir araya getirebileceğini de ifade eden Baykal, "Bu, yurtların gerçekleştirmesi, işletilmesi ve yönetilmesini sağlayabilir. Çok önemli bir iş. İnsanlar günümüzde bu işin önemini kavradılar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber