Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den 500 bin istihdam açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 08:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, güncel konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı.Teşvikleri bölgesel ve sektörel olarak yeniden düzenleyen yeni sistemin 2 hafta içinde geliştirilmiş olacağını açıklayan Ergün, özetle şunları söyledi:

* Bazı sektörler, bazı bölgelerde daha çok teşvik görecek, bazı bölgelerde o sektörler hiç teşvik görmeyecek. Bazı sektörlerde de büyük yatırımlar özel olarak teşvik edilecek.

OTOMOTİV ÖNEMLİ

* Diyelim ki otomotiv sektörü. Bu yıl üretimde 1.1 milyona ulaşabiliriz. 2 milyon için 2 yeni otomobil fabrikasına ihtiyaç var. Bunlardan biri hibrid olabilir.

* Yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım gerekiyor. Bu tür büyük sektörlerde özel teşvikler var. Yoğunlaşmış şekilde desteklemek istiyoruz.

* Yine örneğin yatırımcının tekstil fabrikasını Gaziantep'ten söküp, Kahramanmaraş'a kurmasına gerek kalmayacak.

* Sürelerde de esneklik olacak. Bazı bölgelerde 5 yıl süreli teşvik uygulaması olacak. Bazı bölgelerde 10 yıl süreli olacak.

500 BİN İSTİHDAM ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Ergün, kamuda 500 bin kişiye istihdam sağlanması kararından vazgeçildiği ve 50 bin kişinin geçici istihdam edileceği yolundaki haberler konusunda da şu açıklamayı yaptı:

?Bunlar doğru bilgiler değil. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda bunların hepsi masaya yatırılıyor. Çevre Orman Bakanlığı'nın erozyon ve ağaçlandırmayla 500 bin kişilik bir istihdam kapasitesini ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Karar belki sonraki hafta çıkabilir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber