Yıldırım: On line millet olmak için internete yatırıma devam edeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2009 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bilgi toplumu yolunda atacakları adımları anlatırken internet tabirleri kullandı. Herkesi bilgi toplumu olma yolunda bilgisayar okur-yazarlığına davet eden Yıldırım, "Bilgiyi kullanamayan milletler off line, bilgiyi kullanan sınıflandıran milletler on line milletler. Biz on line olmak için internete ve bilişime yatırıma devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampusü Konferans Salonu'nda İnternet ve Gençlik programı düzenlendi. Toplantıda bir konuşma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internetin ülke gelişmişliği açısından önemine değindi. "Ülkenin batısıyla doğusu, güneyiyle kuzeyi arasındaki sayısal gelişmişlik farkını okullara yerleştirilen internetle kaldırdık." diyen Yıldırım, Türkiye'nin okullarının yüzde 98'inde genişbant internet olduğunu ve 40 bin okulun genişbant internete bağlandığını vurguladı. Bilgi toplumuna gidiş yolunda gençlerin dinamizmi ve öğrenme hevesini kullanmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Bilişimdeki vergileri düşürmeye internetten başladıklarını belirten Binali Yıldırım, benzer çalışmaların süreceğine vurgu yaptı. Mobilde yüzde 25, sabite yüzde 15 olan vergiyi ikisinde de yüzde 5'e düşürdüklerini ifade eden Ulaştırma Bakanı, "Amacımız insanlarımız interneti daha rahat kullansın. Fatura derdiyle dünyayı dolaşmaktan hayal gücünü genişletmekten korkmasın. Buradaki çalışmalarımız devam edecek." dedi.

İnternetin kolaylıklar yanı sıra kötü amaçlı kullanılmasının da önlemler aldıklarını söyleyen Bakan, "Kirli internet kullanımının önüne geçmemiz gerekiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımız için yapmamız lazım. 9 ayrı suç kataloğu oluşturarak çocuk istismarı, cinsel istismar, ırkçılık, ayrımcılık, nefret ve şiddetin yaygınlaştırılması ve Atatürk'e hakaretle ilgili internet adreslerini, suç işlenmeden müdahale edilmesini sağladık." diye konuştu.

Cinsel istismar dolayısıyla bin 305 site kapatıldı

Toplantının konuşmacılarından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, kapatılan internet siteleri hakkında bilgi verdi. Kapatılan bin 520 internet adresinin bin 305'inin çocuk pornosu ve cinsel istismar ile ilgili olduğunu aktaran Acarer, çocukların bol kullandığı internet kafeler için filtreleme şartı getirildiğini de vurguladı. İnternet Kurulu Başkanı Turhan Menteş de yasaklanan internet adreslerinden bahsetti. Kapatılan sitelerin bin 300 tanesinin mahkemeler tarafından yasaklandığına işaret eden Menteşe, "Youtube ile ilgili 33 yasağın 20 tanesi uyar kaldır sistemiyle çözüldü. 13'ü ayrı yasak kararı mahkemeler karar verdiği için çözülemiyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber