ÇOMÜ'de soruşturmalara öğrenci protestosu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Mayıs 2009 16:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ÇANAKKALE'de Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) öğrenim gören bir grup öğrencinin, üniversitede başlattığı oturma eylemi, Cumhuriyet Meydanı ve Kordon boyunda sürüyor.

ÇOMÜ'nün değişik fakültelerinde öğrenim gören sol görüşlü yaklaşık 30 öğrenci, geçen haftalarda sağ görüşlü öğrencilerin çeşitli nedenlerle fiziki saldırılarına maruz kaldıklarını iddia ederek, ?Konuyu rektörlüğe taşıdık. 'Can güvenliğimiz yok' dedik. Rektör Prof. Dr. Ali Akdemir, 'Can güvenliğinizden ben sorumluyum. Endişe etmeyin karşılığını' verdi. Buna rağmen, fiziki saldırılar devam etti? dedi. Sonuçta üniversite yönetimi tarafından haklarında soruşturma açıldığını, saldırıları gerçekleştiren gruba ise hiçbir yapılmadığını iddia eden öğrenciler, protesto kararı aldıklarını belirterek, haklarında yapılan soruşturmalara son verilmesi istemiyle dün üniversitede oturma eylemi düzenledi.

Sol görüşlü öğrenciler ilk eylemi Terzioğlu Yerleşkesi'ndeki Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) yakınında toplanarak yaptı. Öğrenciler, aynı gece kent merkezine gelerek, Cumhuriyet Meydanı'nda eylemlerini sürdürdü. Okuldan ve derslerden uzaklaştırma cezası aldıklarını ileri süren ve basın açıklaması yapan öğrenciler, haklarında başlatılan soruşturmalar geri alınıncaya kadar eylemlerine, hafta içi okulda hafta sonunda ise Cumhuriyet Meydanı ve kordon boyunda devam edeceklerini söyledi.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Akdemir, üniversite olarak Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) mevzuatını yerine getirdiklerini belirterek, üniversitenin bunun dışında bir yaptırım gücü olmadığını bildirdi. Prof. Dr. Akdemir, haklarında soruşturma açılan öğrencilerin suçları yoksa ceza almayacaklarını, ?üniversitede can güvenliği yok? diye bir iddianın yersiz ve gerçek dışı olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber